Makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. bospeen*
- handje rozijnen
- paar takjes verse basilicum
- 2 el. mayonaise
- scheutje azijn
- scheutje olijfolie
- peper en zout
* Heb je geen keukenmachine en geen zin om met de hand te raspen? Koop dan een zakje geraspte worteltjes en volg de rest van het recept.
Bereidingswijze
Schrap de bospeen goed schoon onder de stromende kraan en verwijder de onderkant en het loof. Snijd de bospeen in gelijkmatige stukken ter grootte van de invoeropening van je keukenmachine. Rasp de bospeen in de 'breedte' met je keukenmachine zodat je wat langere sliertjes krijgt. Gebruik een fijne raspschijf voor een wat fijnere wortelsalade.
Doe de geraspte wortels in een slakom of mengkom en doe hier de rozijnen, mayonaise, azijn, olijfolie en wat peper en zout bij. Als je de rozijnen wat zachter wil hebben kan je deze een paar uur van tevoren laten wellen in lauw water. Schep alles goed om en breng op smaak met wat peper en zout.
Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd in reepjes met een scherp koksmes. Meng de gesneden basilicum door de wortelsalade en bewaar eventueel wat voor de garnering. Je wortelsalade met rozijnen en basilicum is klaar.