Makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum

Makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum

Deze makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum heb je met een keukenmachine in vijf minuten gemaakt. Natuurlijk kan je het ook met een gewone keukenrasp maken al ben je dan wel iets langer bezig. En wil je helemaal snel klaar zijn dan koop je gewoon een zakje geraspte wortels die je daarna verder op smaak brengt.

Ik combineer in deze wortelsalade de geraspte wortels met rozijnen en basilicum. De rozijnen geven een lekker zoet smaakje aan de salade die prima bij de wortelsmaak past. Met het beetje zure van de azijn en de rest van de ingrediënten zet je zo in korte tijd een heerlijke wortelsalade op tafel.

Wil je deze lekkere en makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum zelf eens proberen? Hieronder vind je het snelle recept, heerlijk als bijgerecht en wat je overhoudt eet je lekker als lunch.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. bospeen*
  • handje rozijnen
  • paar takjes verse basilicum
  • 2 el. mayonaise
  • scheutje azijn
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

* Heb je geen keukenmachine en geen zin om met de hand te raspen? Koop dan een zakje geraspte worteltjes en volg de rest van het recept.

Bereidingswijze

Schrap de bospeen goed schoon onder de stromende kraan en verwijder de onderkant en het loof. Snijd de bospeen in gelijkmatige stukken ter grootte van de invoeropening van je keukenmachine. Rasp de bospeen in de 'breedte' met je keukenmachine zodat je wat langere sliertjes krijgt. Gebruik een fijne raspschijf voor een wat fijnere wortelsalade.

Doe de geraspte wortels in een slakom of mengkom en doe hier de rozijnen, mayonaise, azijn, olijfolie en wat peper en zout bij. Als je de rozijnen wat zachter wil hebben kan je deze een paar uur van tevoren laten wellen in lauw water. Schep alles goed om en breng op smaak met wat peper en zout.

Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd in reepjes met een scherp koksmes. Meng de gesneden basilicum door de wortelsalade en bewaar eventueel wat voor de garnering. Je wortelsalade met rozijnen en basilicum is klaar.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum

Makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens