Makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum

Makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum
Bijgerecht, Salade
5 minuten
4 personen

Deze makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum heb je met een keukenmachine in vijf minuten gemaakt. Natuurlijk kan je het ook met een gewone keukenrasp maken al ben je dan wel iets langer bezig. En wil je helemaal snel klaar zijn dan koop je gewoon een zakje geraspte wortels die je daarna verder op smaak brengt.

Ik combineer in deze wortelsalade de geraspte wortels met rozijnen en basilicum. De rozijnen geven een lekker zoet smaakje aan de salade die prima bij de wortelsmaak past. Met het beetje zure van de azijn en de rest van de ingrediënten zet je zo in korte tijd een heerlijke wortelsalade op tafel.

Wil je deze lekkere en makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum zelf eens proberen? Hieronder vind je het snelle recept, heerlijk als bijgerecht en wat je overhoudt eet je lekker als lunch.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. bospeen*
  • handje rozijnen
  • paar takjes verse basilicum
  • 2 el. mayonaise
  • scheutje azijn
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

* Heb je geen keukenmachine en geen zin om met de hand te raspen? Koop dan een zakje geraspte worteltjes en volg de rest van het recept.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Schrap de bospeen goed schoon onder de stromende kraan en verwijder de onderkant en het loof. Snijd de bospeen in gelijkmatige stukken ter grootte van de invoeropening van je keukenmachine. Rasp de bospeen in de 'breedte' met je keukenmachine zodat je wat langere sliertjes krijgt. Gebruik een fijne raspschijf voor een wat fijnere wortelsalade.

Doe de geraspte wortels in een slakom of mengkom en doe hier de rozijnen, mayonaise, azijn, olijfolie en wat peper en zout bij. Als je de rozijnen wat zachter wil hebben kan je deze een paar uur van tevoren laten wellen in lauw water. Schep alles goed om en breng op smaak met wat peper en zout.

Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd in reepjes met een scherp koksmes. Meng de gesneden basilicum door de wortelsalade en bewaar eventueel wat voor de garnering. Je wortelsalade met rozijnen en basilicum is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum
Makkelijke wortelsalade met rozijnen en basilicum


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens