Pastasalade met babyspinazie, avocado, paprika, mozzarella en parmaham
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. pasta, bv. fusilli
- 150 gr. mini mozzarella
- 150 gr. parmaham
- 100 gr. babyspinazie
- 2 avocado's
- 2 rode paprika's
- 1 komkommer
- 35 gr. pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta net iets korter dan aangegeven op de verpakking en spoel in een vergiet onder de koude kraan. Blijf net zolang spoelen tot de pasta volledig is afgekoeld. Laat uitlekken in het vergiet en schep tussendoor even om. Doe de uitgelekte pasta in een ruime slakom.
Als de pasta opstaat halveer je de avocado's in de lengte met een scherp mes en draai je beide helften van elkaar af. Wip de grote pit eruit met de punt van een scherp mes en schep het vruchtvlees in zijn geheel uit de schil. Snijd in de lengte doormidden en daarna in stukjes. Voeg de avocado toe in de slakom.
Verwijder de bovenkant van de paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika's vervolgens in vieren, daarna in lange repen en tot slot in kleine stukjes. Doe ook de gesneden rode paprika in de slakom. Laat de bolletjes mozzarella uitlekken en halveer deze eventueel, voeg de mozzarella toe aan de slakom.
Verwijder de uiteindes van de komkommer en snijd deze in vier stukken. Halveer de stukken komkommer in de lengte en snijd daarna in vier lange stroken, snijd vervolgens in blokjes en doe in de slakom. Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge hete koekenpan tot je ze begint te ruiken en ze beginnen te kleuren. Stort de pijnboompitjes op een bord en laat een beetje afkoelen.
Strooi naar smaak Italiaanse kruiden over de pastasalade en kruid met ruim peper en zout. Sprenkel er flink wat goede olijfolie overheen en schep alles goed door elkaar. Verdeel de babyspinazie over de borden en besprenkel met wat olijfolie. Kruid met wat versgemalen peper en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.
Schep de pastasalade over de babyspinazie en strooi hier de geroosterde pijnboompitjes overheen. Scheur de plakjes Parmaham in stukken en verdeel over de pastasalade. Sprenkel er nog een klein scheutje olijfolie over en je pastasalade met babyspinazie, avocado, paprika, mozzarella en parmaham is klaar.