Pastasalade met babyspinazie, avocado, paprika, mozzarella en parmaham

Pastasalade met babyspinazie, avocado, paprika, mozzarella en parmaham

Het zomerseizoen betekent voor mij dat ik weer regelmatig een lekkere pastasalade op tafel zet. Bijvoorbeeld deze heerlijke pastasalade met babyspinazie, avocado, paprika, mozzarella en parmaham. Erg makkelijk om te maken en heerlijk van smaak.

Het grote voordeel van een pastasalade vind ik dat je deze altijd zo hebt gemaakt. Terwijl de pasta staat te koken heb je alle tijd om de rest van de ingrediënten te snijden. Niet veel later kan je aan tafel en genieten van deze heerlijke pastasalade. Zowel ‘s avonds als met de lunch is deze salade trouwens erg lekker. Want hoewel de salade niet zo machtig is vult deze meer dan genoeg, een echte maaltijdsalade dus.

Het lekkerst vind ik het zelf als de pasta niet te zacht is, ik kook deze dus meestal één of twee minuten korter dan voorgeschreven wordt. In het Italiaans noem je dit met een mooi woord ‘al dente’, in het Nederlands heet het gewoon ‘beetgaar’. Het recept voor de lekkere pastasalade met babyspinazie, avocado, paprika, mozzarella en parmaham vind je hieronder. Buon appetito!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pasta, bv. fusilli
  • 150 gr. mini mozzarella
  • 150 gr. parmaham
  • 100 gr. babyspinazie
  • 2 avocado's
  • 2 rode paprika's
  • 1 komkommer
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta net iets korter dan aangegeven op de verpakking en spoel in een vergiet onder de koude kraan. Blijf net zolang spoelen tot de pasta volledig is afgekoeld. Laat uitlekken in het vergiet en schep tussendoor even om. Doe de uitgelekte pasta in een ruime slakom.

Als de pasta opstaat halveer je de avocado's in de lengte met een scherp mes en draai je beide helften van elkaar af. Wip de grote pit eruit met de punt van een scherp mes en schep het vruchtvlees in zijn geheel uit de schil. Snijd in de lengte doormidden en daarna in stukjes. Voeg de avocado toe in de slakom.

Verwijder de bovenkant van de paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika's vervolgens in vieren, daarna in lange repen en tot slot in kleine stukjes. Doe ook de gesneden rode paprika in de slakom. Laat de bolletjes mozzarella uitlekken en halveer deze eventueel, voeg de mozzarella toe aan de slakom.

Verwijder de uiteindes van de komkommer en snijd deze in vier stukken. Halveer de stukken komkommer in de lengte en snijd daarna in vier lange stroken, snijd vervolgens in blokjes en doe in de slakom. Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge hete koekenpan tot je ze begint te ruiken en ze beginnen te kleuren. Stort de pijnboompitjes op een bord en laat een beetje afkoelen.

Strooi naar smaak Italiaanse kruiden over de pastasalade en kruid met ruim peper en zout. Sprenkel er flink wat goede olijfolie overheen en schep alles goed door elkaar. Verdeel de babyspinazie over de borden en besprenkel met wat olijfolie. Kruid met wat versgemalen peper en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.

Schep de pastasalade over de babyspinazie en strooi hier de geroosterde pijnboompitjes overheen. Scheur de plakjes Parmaham in stukken en verdeel over de pastasalade. Sprenkel er nog een klein scheutje olijfolie over en je pastasalade met babyspinazie, avocado, paprika, mozzarella en parmaham is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pastasalade met babyspinazie, avocado, paprika, mozzarella en parmaham'
Afbeelding bij 'Pastasalade met babyspinazie, avocado, paprika, mozzarella en parmaham'
Afbeelding bij 'Pastasalade met babyspinazie, avocado, paprika, mozzarella en parmaham'
Afbeelding bij 'Pastasalade met babyspinazie, avocado, paprika, mozzarella en parmaham'