Pastasalade met gegrilde groene asperges en tonijn
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. pasta
- 500 gr. groene asperges
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 blikje tonijn op water
- 100 gr. slamelange
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- grof zeezout
Voor de dressing:
- 4 el. yoghurt
- 1 el. mayonaise
- 1 tl. mosterd
- 1 tl. tomatenketchup
- scheutje olijfolie
- peper en zout
- snufje suiker
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Gril de asperges ruim vantevoren zodat deze goed koud zijn. Wil je liever lauwwarme asperges in je pastasalade gril ze dan een half uurtje voor je begint aan de rest van de salade.
Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed vast een bakplaat met bakpapier. Snijd het onderste stukje van de groene asperges en snijd de groene asperges vervolgens in drieën. Verdeel de asperges over de bakplaat en besprenkel met flink wat olijfolie, strooi er daarna wat grof zeezout over en gril de asperges zo'n 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de asperges daarna goed afkoelen en bewaar tot later.
Als de asperges in de oven zitten kan je alvast de pasta bereiden. Spoel de pasta daarna af in een vergiet onde de koude kraan en laat goed uitlekken. Schep de uitgelekte pasta terug in de pan en roer om met wat olijfolie en Italiaanse kruiden.
Doe de uitgelekte pasta samen met de afgekoelde gegrilde groene asperges in een slakom. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten, snijd vervolgens in stukjes en doe in de slakom. Snijd de uiteindes van de komkommer en snijd de komkommer in drie stukken, halveer twee keer in de lengte. Snijd vervolgens in kleine stukjes en doe bij de rest in de slakom.
Halveer de cherrytomaatjes en doe deze in de slakom. Laat de tonijn uitlekken en doe deze bij de rest van de salade. Schep alles goed door elkaar, besprenkel met wat olijfolie en kruid eventueel met wat peper en zout. Bereid nu de yoghurtdressing door alle ingrediënten voor de dressing te mengen en roer alles goed door elkaar, meng de dressing nog niet door de salade.
Verdeel de slamelange over vier borden en besprenkel ruim met de yoghurtdressing. Schep hier de pastasalade overheen en sprenkel daar nog wat van de dressing overheen. Je pastasalade met gegrilde groene asperges en tonijn is klaar, buon appetito!