Pastasalade met gerookte kip, paprika, komkommer en cherrytomaatjes

Pastasalade met gerookte kip, paprika, komkommer en cherrytomaatjes

Het is bijna niet te tellen hoeveel pastasalades ik afgelopen vakantie heb gemaakt. Deze pastasalade met gerookte kip, paprika, komkommer en cherrytomaatjes was er in ieder geval eentje van. Een makkelijke en lekkere maaltijdsalade die je in zo’n 20 minuten al op tafel hebt staan.

Het grote voordeel van pastasalades is dat je ze lekker van tevoren kan maken, je eet ze tenslotte koud. Waar ik regelmatig allerlei dressings maak bracht ik de salade deze keer alleen op smaak met wat goede olijfolie en kruiden. Het recept voor deze pastasalade met gerookte kip, paprika, komkommer en cherrytomaatjes vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pasta, bv. fusilli
  • 200 gr. gerookte kipreepjes
  • 5 trostomaten*
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 komkommer
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

* Je kan ook 250 gr. cherrytomaatjes gebruiken die je halveert.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook en kook hier de pasta in. Trek ongeveer twee minuten van de aangegeven kooktijd af om de pasta nog een lekkere bite te geven. Wil je de pasta liever wat zachter houd dan de gewone kooktijd aan. Stort de gekookte pasta in een vergiet en spoel ruime tijd af onder de koude kraan, laat daarna goed uitlekken.

Snijd intussen alle ingrediënten. De tomaten snijd je eerst in dikke plakken waarna je het vochtige deel verwijderd, snijd vervolgens in blokjes. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal er de zaadlijsten en zaadjes uit. Snijd de paprika's vervolgens in reepjes. De komkommer snijd je in de lengte in vier stukken, hierna snijd je de komkommer in kleine stukjes. Doe alles samen met de pasta in een flinke slakom en schep goed door elkaar.

Schep nu de reepjes gerookte kipfilet over de salade en kruid flink met wat gedroogde Italiaanse kruiden als oregano, basilicum, tijm en peterselie. Breng de pastasalade verder op smaak met peper en zout en sprenkel er tot slot flink wat olijfolie overheen. Gebruik hiervoor een extra vierge olijfolie die veel meer smaak heeft dan de goedkopere varianten.

Schep de pastasalade met gerookte kip, paprika, komkommer en cherrytomaatjes op borden of in kommen en rasp er vlak voor het serveren nog wat Parmezaanse kaas overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pastasalade met gerookte kip, paprika, komkommer en cherrytomaatjes'