Pastasalade met gerookte kip, paprika, komkommer en cherrytomaatjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. pasta, bv. fusilli
- 200 gr. gerookte kipreepjes
- 5 trostomaten*
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 1 komkommer
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
* Je kan ook 250 gr. cherrytomaatjes gebruiken die je halveert.
Bereidingswijze
Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook en kook hier de pasta in. Trek ongeveer twee minuten van de aangegeven kooktijd af om de pasta nog een lekkere bite te geven. Wil je de pasta liever wat zachter houd dan de gewone kooktijd aan. Stort de gekookte pasta in een vergiet en spoel ruime tijd af onder de koude kraan, laat daarna goed uitlekken.
Snijd intussen alle ingrediënten. De tomaten snijd je eerst in dikke plakken waarna je het vochtige deel verwijderd, snijd vervolgens in blokjes. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal er de zaadlijsten en zaadjes uit. Snijd de paprika's vervolgens in reepjes. De komkommer snijd je in de lengte in vier stukken, hierna snijd je de komkommer in kleine stukjes. Doe alles samen met de pasta in een flinke slakom en schep goed door elkaar.
Schep nu de reepjes gerookte kipfilet over de salade en kruid flink met wat gedroogde Italiaanse kruiden als oregano, basilicum, tijm en peterselie. Breng de pastasalade verder op smaak met peper en zout en sprenkel er tot slot flink wat olijfolie overheen. Gebruik hiervoor een extra vierge olijfolie die veel meer smaak heeft dan de goedkopere varianten.
Schep de pastasalade met gerookte kip, paprika, komkommer en cherrytomaatjes op borden of in kommen en rasp er vlak voor het serveren nog wat Parmezaanse kaas overheen.