Pastasalade met gerookte zalm, avocado en een yoghurt-dille dressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta, bv. fusilli
- 200 gr. gerookte zalmfilet, plakken
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 2 avocado's
- 100 gr. veldsla
- 35 gr. pijnboompitjes
- 1 tl. groene pesto
- peper en zout
- olijfolie
Voor de dressing:
- 5 el. yoghurt
- 1 el. olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- 1 teen knoflook
- dille, vers of gedroogd
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een flinke pan kokend water op en bereid hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta na bereiding direct af onder koud water tot deze volledig is afgekoeld, laat hierna goed uitlekken in een vergiet.
Doe de uitgelekte pasta samen met een theelepel groene pesto in een flinke slakom en schep goed door elkaar. Halveer de avocado's met een scherp mes en draai beide helften los van elkaar, wip de pit eruit en schep de avocado met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in reepjes en doe bij de pasta.
Scheur de plakken gerookte zalm in kleinere stukjes en doe bij de pasta. Halveer de cherrytomaatjes en doe ook deze bij de pasta. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat afkoelen op een schoteltje, doe ze hierna in de slakom bij de pasta. Doe er tenslotte de veldsla bij en sprenkel er wat olijfolie over, kruid met peper en zout en schep goed door elkaar.
Doe voor de dressing de yoghurt en olijfolie in een kommetje. Pers er een teentje knoflook boven en knijp een halve citroen uit boven het kommetje. Voeg de dille toe, als je gedroogde dille gebruikt neem je twee tot drie snufjes die tussen je vingertoppen passen. Gebruik je verse dille hak deze dan eerst fijn en voeg dan ongeveer een halve theelepel toe. Kruid met peper en zout en roer goed door elkaar.
Serveer de pastasalade koud en schep er op de borden de yoghurt-dille dressing over. Deze pastasalade is erg lekker met deze bruschetta's met knoflook- en basilicumolie.