Pastasalade met kipreepjes, gebakken champignons en pestomayonaise

Pastasalade met kipreepjes, gebakken champignons en pestomayonaise

Toen ik laatst deze lekkere pastasalade met kipreepjes, gebakken champignons en pestomayonaise ging de slakom helemaal op. De dressing van pestomayonaise smaakt heerlijk bij de rest van de ingrediënten en is erg makkelijk om te maken. Je moet deze pastasalade dus echt eens proberen.

De champignons bakte ik iets van tevoren en liet ik een beetje afkoelen zodat ze nog wat lauw waren. De rest van de ingrediënten meng je gewoon koud door deze salade. Je kan deze pastasalade met kipreepjes, gebakken champignons en pestomayonaise ‘s avonds als maaltijdsalade maken of bijvoorbeeld voor de lunch. Hieronder vind je het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pasta naar keuze, bv. farfalle
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 200 gr. gerookte kipfilet, in reepjes
  • 250 gr. champignons
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 2 tl. groene pesto
  • 3 el. mayonaise
  • 50 ml. olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op het vuur met een flinke laag water en breng aan de kook. Bereid hierin de pasta zoals aangegeven op de verpakking maar houd een iets kortere kooktijd aan, zo blijft de pasta lekker stevig. Spoel de pasta in een vergiet onder koud water en laat afkoelen en uitlekken, roer af en toe om.

Borstel intussen de champignons schoon en snijd in vieren. Pel het teentje knoflook en hak goed fijn. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de champignons met de knoflook tot ze beginnen te linken en wat bruin worden. Kruid met wat versgemalen peper en haal van het vuur af, laat de gebakken champignons een beetje afkoelen.

Doe de afgekoelde pasta in een flinke slakom. Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe aan de pasta. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd vervolgens in blokjes en voeg toe aan de pasta. Snijd de halve komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes, voeg ook de komkommer toe aan de pasta.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge hete koekenpan tot je ze goed begint te ruiken. Voeg de pijnboompitjes met de lauwe champignons toe aan de pasta, doe er de reepjes gerookte kipfilet bij en roer alles nu goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de dressing van pestomayonaise door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak toe en kruid met een beetje peper en zout. De dressing blijft dun en kan je nu over de salade doen. Rasp er nog flink wat Parmezaanse kaas overheen en je pastasalade is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pastasalade met kipreepjes, gebakken champignons en pestomayonaise'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 693 kcal.
  • Vetten 40 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 54 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 25 gr.
  • Zout 1.6 gr.
  • Natrium 640 mg.