Pastasalade met veldsla, paprika, komkommer, tomaatjes, ei en yoghurt-pestodressing

Pastasalade met veldsla, paprika, komkommer, tomaatjes, ei en yoghurt-pestodressing
Hoofdgerecht, Salade
25 minuten
4 personen

Deze pastasalade met veldsla, paprika, komkommer, tomaatjes, ei en yoghurt-pestodressing maakte ik laatst. Het is een lekkere en makkelijk te maken salade voor het avondeten. Je eet de pastasalade gewoon koud. Deze is dus prima van tevoren te bereiden. Bij ons staan deze salades regelmatig op tafel. Vooral wanneer het weer lekker weer wordt.

Ik gebruikte deze keer volkoren fusilli. Meestal vind ik volkoren pasta niet zo lekker. In deze salade kon het gelukkig prima. Dan is het toch net weer iets gezonder. Verder koos ik voor komkommer, appel, paprika en tomaatjes. Zo krijg je een heerlijk frisse salade. De veldsla en de lekkere yoghurtdressing maken het af.

Lijkt deze pastasalade je wel iets? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere pastasalade recepten om te proberen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. fusilli
  • 4 eieren
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 appel
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 100 gr. veldsla
  • 35 gr. pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Voor de dressing:

  • 4 el. yoghurt
  • 2 el. mayonaise
  • 2 tl. groene pesto
  • 2 el. olijfolie
  • 1/2 el. azijn
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid de pasta van tevoren zoals aangegeven op de verpakking. Bereid ook meteen vier hardgekookte eieren. Zet op met koud water en breng aan de kook. Laat de eieren hierna zeven minuten koken. Laat de eieren schrikken onder koude kraan en koel verder af in koud water. Spoel ook de pasta af onder koud water tot deze volledig is afgekoeld. Laat daarna uitlekken in een vergiet. Als de pasta staat te koken kan je de rest van de ingrediënten vast snijden.

Snijd en meng alle ingrediënten

De komkommer snijd je in blokjes. Ook de appel snijd je in blokjes, gewoon met schil en al. Van de paprika's verwijder je de bovenkanten. Haal vervolgens de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika's ook in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes met een tomatenmes. Doe de uitgelekte pasta in een grote slakom en meng alle gesneden groenten en de appel erdoor. Breng op smaak met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden.

Maak de dressing

Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een kom. Roer door elkaar tot je een gladde en wat dunne dressing hebt. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Wil je de dressing wat zuurder dan voeg je wat extra azijn toe. Wil je deze juist wat zachter? Doe er dan wat extra mayonaise en olijfolie bij.

Serveer de pastasalade

Verdeel de veldsla over vier borden. Strooi er de pijnboompitjes over. Sprenkel er vervolgens wat van de dressing over. Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Schep hierna de pastasalade op de borden. Pel de eieren en snijd in plakjes of partjes. Verdeel de gesneden eitjes over de borden. Doe er tot slot nog wat van de dressing overheen en wat extra Parmezaanse kaas.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Pastasalade met veldsla, paprika, komkommer, tomaatjes, ei en yoghurt-pestodressing
Pastasalade met veldsla, paprika, komkommer, tomaatjes, ei en yoghurt-pestodressing
Pastasalade met veldsla, paprika, komkommer, tomaatjes, ei en yoghurt-pestodressing
Pastasalade met veldsla, paprika, komkommer, tomaatjes, ei en yoghurt-pestodressing
Pastasalade met veldsla, paprika, komkommer, tomaatjes, ei en yoghurt-pestodressing
Pastasalade met veldsla, paprika, komkommer, tomaatjes, ei en yoghurt-pestodressing
Pastasalade met veldsla, paprika, komkommer, tomaatjes, ei en yoghurt-pestodressing

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 590 kcal.
  • Vetten 32 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 48 gr.
  • Waarvan suikers 11 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 21 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens