Pastasalade met veldsla, paprika, komkommer, tomaatjes, ei en yoghurt-pestodressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. fusilli
- 4 eieren
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 appel
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 100 gr. veldsla
- 35 gr. pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
Voor de dressing:
- 4 el. yoghurt
- 2 el. mayonaise
- 2 tl. groene pesto
- 2 el. olijfolie
- 1/2 el. azijn
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Bereid de pasta van tevoren zoals aangegeven op de verpakking. Bereid ook meteen vier hardgekookte eieren. Zet op met koud water en breng aan de kook. Laat de eieren hierna zeven minuten koken. Laat de eieren schrikken onder koude kraan en koel verder af in koud water. Spoel ook de pasta af onder koud water tot deze volledig is afgekoeld. Laat daarna uitlekken in een vergiet. Als de pasta staat te koken kan je de rest van de ingrediënten vast snijden.
Snijd en meng alle ingrediënten
De komkommer snijd je in blokjes. Ook de appel snijd je in blokjes, gewoon met schil en al. Van de paprika's verwijder je de bovenkanten. Haal vervolgens de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika's ook in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes met een tomatenmes. Doe de uitgelekte pasta in een grote slakom en meng alle gesneden groenten en de appel erdoor. Breng op smaak met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden.
Maak de dressing
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een kom. Roer door elkaar tot je een gladde en wat dunne dressing hebt. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Wil je de dressing wat zuurder dan voeg je wat extra azijn toe. Wil je deze juist wat zachter? Doe er dan wat extra mayonaise en olijfolie bij.
Serveer de pastasalade
Verdeel de veldsla over vier borden. Strooi er de pijnboompitjes over. Sprenkel er vervolgens wat van de dressing over. Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Schep hierna de pastasalade op de borden. Pel de eieren en snijd in plakjes of partjes. Verdeel de gesneden eitjes over de borden. Doe er tot slot nog wat van de dressing overheen en wat extra Parmezaanse kaas.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 590 kcal.
- Vetten 32 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 48 gr.
- Waarvan suikers 11 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 21 gr.
- Zout 1.4 gr.
- Natrium 560 mg.