Pastasalade met veldsla, rucola en ei

Pastasalade met veldsla, rucola en ei

Hopelijk word je niet moe van alle pastasalades die ik de laatste tijd met je deel. Zelf ben ik er namelijk dol op en je kan er eindeloos mee blijven variëren. Zo maakte ik laatst deze lekkere pastasalade met veldsla, rucola en ei die ik afmaakte met een heerlijke frisse dressing.

Je kan deze pastasalade helemaal vantevoren maken en in de koelkast bewaren tot je hem gaat eten. Of je neemt hem lekker mee naar het park op een zomerse dag, heerlijk met een koele witte wijn. Maar het maakt niet uit waar je deze pastasalade eet, hij smaakt namelijk altijd even lekker.

Deze pastasalade met veldsla, rucola en ei vult genoeg en is dus ideaal als maaltijdsalade. Al kan je de pastasalade natuurlijk ook voor de lunch nemen, dan heb je de rest van de dag gegarandeerd geen honger meer. Wil je de pastasalade zelf eens proberen dan vind je hieronder het lekkere recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 eieren
  • 200 gr. pasta, bv. fusilli
  • 75 gr. veldsla
  • 75 gr. rucola
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • geschaafde amandelen
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Voor de dressing:

  • 4 el. Griekse yoghurt
  • 1 el. mayonaise
  • 1 tl. tomatenketchup
  • 1 tl. mosterd
  • scheutje azijn
  • scheutje olijfolie
  • handje verse bieslook
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet af in een vergiet. Laat de pasta goed uitlekken en afkoelen, handig is het als je deze dus vantevoren alvast maakt. Kook ook vantevoren de eieren. Zelf zet ik ze op met koud water en laat ze nog zeven minuten koken zodra het water begint te borrelen. Pel de eieren direct en bewaar in een bakje koud water. Doe intussen de veldsla en rucola in een mengkom en hussel door elkaar met een scheutje olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout en bewaar voor later.

Doe de afgekoelde pasta in een slakom en sprenkel er nog wat olijfolie overheen, schep goed door elkaar. Verwijder de bovenkanten van de paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de rode en oranje paprika vervolgens in stukjes en doe bij de afgekoelde pasta. Halveer de cherrytomaatjes en doe bij de pasta. Verwijder de uiteindes van de komkommer en halveer tweemaal in de lengte, snijd vervolgens in kleine stukjes en doe bij de pasta.

Meng in een apart kommetje of dressingshaker alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Hak de bieslook met een koksmes fijn en meng door de dressing. Breng eventueel wat verder op smaak met peper en zout en bewaar de dressing voor zo.

Schep het veldsla- en rucolamengsel op de borden en sprenkel hier wat van de dressing overheen. Schep de pastasalade op de sla en bestrooi met wat geschaafde amandelen. Snijd de eieren in partjes en verdeel over de salade. Sprenkel er tot slot nog wat dressing overheen en je pastasalade met veldsla, rucola en ei is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pastasalade met veldsla, rucola en ei'
Afbeelding bij 'Pastasalade met veldsla, rucola en ei'