Pastasalade met veldsla, rucola en ei
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 eieren
- 200 gr. pasta, bv. fusilli
- 75 gr. veldsla
- 75 gr. rucola
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- geschaafde amandelen
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Voor de dressing:
- 4 el. Griekse yoghurt
- 1 el. mayonaise
- 1 tl. tomatenketchup
- 1 tl. mosterd
- scheutje azijn
- scheutje olijfolie
- handje verse bieslook
- peper en zout
Bereidingswijze
Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet af in een vergiet. Laat de pasta goed uitlekken en afkoelen, handig is het als je deze dus vantevoren alvast maakt. Kook ook vantevoren de eieren. Zelf zet ik ze op met koud water en laat ze nog zeven minuten koken zodra het water begint te borrelen. Pel de eieren direct en bewaar in een bakje koud water. Doe intussen de veldsla en rucola in een mengkom en hussel door elkaar met een scheutje olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout en bewaar voor later.
Doe de afgekoelde pasta in een slakom en sprenkel er nog wat olijfolie overheen, schep goed door elkaar. Verwijder de bovenkanten van de paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de rode en oranje paprika vervolgens in stukjes en doe bij de afgekoelde pasta. Halveer de cherrytomaatjes en doe bij de pasta. Verwijder de uiteindes van de komkommer en halveer tweemaal in de lengte, snijd vervolgens in kleine stukjes en doe bij de pasta.
Meng in een apart kommetje of dressingshaker alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Hak de bieslook met een koksmes fijn en meng door de dressing. Breng eventueel wat verder op smaak met peper en zout en bewaar de dressing voor zo.
Schep het veldsla- en rucolamengsel op de borden en sprenkel hier wat van de dressing overheen. Schep de pastasalade op de sla en bestrooi met wat geschaafde amandelen. Snijd de eieren in partjes en verdeel over de salade. Sprenkel er tot slot nog wat dressing overheen en je pastasalade met veldsla, rucola en ei is klaar.