Rijstsalade met gerookte kip, avocado, mango en yoghurtdressing

Rijstsalade met gerookte kip, avocado, mango en yoghurtdressing

Deze lekkere rijstsalade met gerookte kip, avocado, mango en yoghurtdressing komt hier zeker vaker op tafel. Je hebt deze heerlijke rijstsalade namelijk zo gemaakt en kan daarna lekker snel aan tafel. Heerlijk licht van smaak en met een lekkere dressing echt een feestmaaltje.

Je kan deze lekkere salade prima vantevoren bereiden en in de koelkast bewaren. De dressing kan je ook alvast voorbereiden maar kan je het best pas over de salade doen op het moment van opdienen. Wil je deze lekkere rijstsalade zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Ideaal voor een warme en zomerse dag, eet smakelijk!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. zilvervliesrijst
  • 200 gr. gerookte kipfilet
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 100 gr. veldsla
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 2 avocado's
  • 1 rode paprika

Voor de dresssing:

  • 4 el. Griekse yoghurt
  • 2 el. mayonaise
  • 1 tl. mosterd
  • scheutje azijn
  • scheutje olijfolie
  • 4 augurken, fijngehakt
  • peper en zout
  • scheutje honing

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Kook de rijst een tijdje vantevoren zodat je deze goed af kan laten koelen. Schep de rijst tijdens het afkoelen af en toe doorelkaar zodat deze niet gaat klonteren. Bewaar de rijst voor later als je de rest van de salade gaat maken.

Snijd de gerookte kipfilet in de lengte in drie stukken en daarna in kleinere stukjes. Doe de kip samen met de afgekoelde rijst in een flinke slakom. Halveer de cherrytomaatjes en doe bij de rijst. Verwijder de uiteinden van de komkommer en halveer de komkommer tweemaal in de lengte, snijd daarna in kleine stukjes en doe bij de rijst.

Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de rode paprika vervolgens in repen en daarna in kleine stukjes, doe bij de rijst. Halveer de mango door met een scherp mes rond de pit te snijden, draai beide helften daarna van elkaar en verwijder de pit. Snijd met een scherp mes een ruitjespatroon in het vruchtvlees waarbij je net niet door de schil gaat. Vouw de mango binnenstebuiten en snijd de blokjes vruchtvlees eraf, doe bij de rijst. Lees hier hoe je een mango snel kan snijden.

Halveer ook de avocado's door met een scherp mes rondom de pit te snijden en draai beide helften van elkaar. Wip de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel in het geheel uit de halve schillen. Snijd vervolgens in stukjes en doe bij de rijst. Schep alles nu goed door elkaar en bewaar voor zo.

Snijd voor de dressing de augurken zo fijn mogelijk met een koksmes. Doe alle ingrediënten voor de dressing nu in een kommetje en roer alles goed door elkaar, breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de veldsla over de borden en sprenkel hier flinkw at van de yoghurtdressing overheen. Verdeel nu de rijstsalade met de gerookte kip, avocado en mango over de veldsla en doe ook hier nog wat van de yoghurtdressing overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Rijstsalade met gerookte kip, avocado, mango en yoghurtdressing'
Afbeelding bij 'Rijstsalade met gerookte kip, avocado, mango en yoghurtdressing'
Afbeelding bij 'Rijstsalade met gerookte kip, avocado, mango en yoghurtdressing'
Afbeelding bij 'Rijstsalade met gerookte kip, avocado, mango en yoghurtdressing'
Afbeelding bij 'Rijstsalade met gerookte kip, avocado, mango en yoghurtdressing'
Afbeelding bij 'Rijstsalade met gerookte kip, avocado, mango en yoghurtdressing'