Rijstsalade met paprika, komkommer, prei, gerookte kip en limoen-yoghurt dressing

Rijstsalade met paprika, komkommer, prei, gerookte kip en limoen-yoghurt dressing

Toen ik laatst een lekkere pastasalade wilde maken kwam ik erachter dat ik de pasta op was. Ik koos voor rijst en maakte er een rijstsalade met paprika, komkommer, prei, gerookte kip en limoen-yoghurt dressing van. Een erg lekkere salade die je zo hebt gemaakt.

De dressing die ik maakte van yoghurt, mayonaise en limoen was lekker fris en paste perfect bij de rijstsalade. Je kan deze salade trouwens prima vantevoren maken. Wil je deze lekkere rijstsalade zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. rijst, bv. basmatirijst
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 300 gr. bospeen*
  • 6 lenteuitjes
  • 1 prei
  • 200 gr. gerookte kipreepjes

Voor de dressing:

  • 1/2 limoen
  • 2 el. yoghurt
  • 2 el. mayonaise
  • peper en zout

* Ik snijd de bospeen in piepkleine stukjes, zo behoudt deze een lekkere bite. Eventueel kan je ook geraspte worteltjes kopen.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan met water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet de rijst af en laat afkoelen. Roer regelmatig even om zodat de rijst niet aan elkaar blijft kleven. Terwijl de rijst kookt kan je de overige ingrediënten vast snijden.

Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in acht parten en vervolgens in reepjes. Herhaal dit voor de gele paprika. Halveer de komkommer in de lengte en schraap het vochtige vruchtvlees eruit met een lepel. Snijd nogmaals doormidden in de lengte en vervolgens in blokjes. Doe alles in een flinke slakom.

Verwijder de onderkant van de lenteuitjes en snijd vervolgens in ringetjes, snijd ook het groene deel zoveel mogelijk mee. Verwijder de onderkant van de prei en snijd ook deze in ringetjes, druk de ringetjes uit elkaar door met je duim in het midden van een ringetje te duwen. Doe de gesneden lenteui en prei in de slakom.

Schraap de bospeen schoon en snijd in de lengte in plakjes, snijd vervolgens in reepjes. Draai de snijplank een kwartslag en snijd de reepjes in kleine stukjes. Doe in de slakom. Schep de afgekoelde rijst erbij en schep alles goed door elkaar. Doe ook de gerookte kipreepjes in de slakom en roer nogmaals goed door elkaar.

Maak de dressing door de yoghurt en mayonaise in een kommetje te doen. Snijd de limoen doormidden en knijp uit boven het kommetje. Kruid met wat peper en zout en roer alles goed door elkaar. Doe de dressing over de rijstsalade of serveer deze apart in het kommetje zodat ieder dit naar smaak toe kan voegen. Je rijstsalade met limoen-yoghurt dressing is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Rijstsalade met paprika, komkommer, prei, gerookte kip en limoen-yoghurt dressing'
Afbeelding bij 'Rijstsalade met paprika, komkommer, prei, gerookte kip en limoen-yoghurt dressing'
Afbeelding bij 'Rijstsalade met paprika, komkommer, prei, gerookte kip en limoen-yoghurt dressing'
Afbeelding bij 'Rijstsalade met paprika, komkommer, prei, gerookte kip en limoen-yoghurt dressing'
Afbeelding bij 'Rijstsalade met paprika, komkommer, prei, gerookte kip en limoen-yoghurt dressing'
Afbeelding bij 'Rijstsalade met paprika, komkommer, prei, gerookte kip en limoen-yoghurt dressing'