Rijstsalade met tonijn, veldsla en een heerlijke yoghurtdressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. zilvervliesrijst
- 1 komkommer
- 250 gr. honingtomaatjes*
- 100 gr. veldsla
- 1 gele paprika
- klein blikje mais
- blikje tonijn op water
- 6 lenteuitjes
- 6 grote augurken
* Kan je deze niet vinden dan kan je ook snoeptomaatjes of cherrytomaatjes gebruiken.
Voor de dressing:
- 6 el. Griekse yoghurt
- 2 el. mayonaise
- scheutje olijfolie
- scheutje azijn
- 1 t. mosterd
- 1 t. suiker
- peper en zout
Bereidingswijze
Kook de rijst een tijdje vantevoren zodat deze goed af kan koelen. Zelf kies ik voor deze rijstsalade voor zilvervliesrijst maar je kan ook een ander soort rijst nemen. Giet de rijst af en laat deze in de pan afkoelen, roer af en toe even door met een vork en bewaar voor later.
Terwijl de rijst kookt kan je de rest van de ingrediënten vast snijden. Verwijder de uiteindes van de komkommer en halveer de komkommer in de lengte. Snijd de komkommer vervolgens in kleinere stukjes en doe in een mengkom. Halveer de honingtomaatjes en doe deze in de kom. Verwijder de bovenkant van de gele paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in reepjes en vervolgens in stukjes, doe in de kom.
Snijd de wortels van de lenteuitjes en snijd de lenteuitjes vervolgens in kleine ringetjes. Doe de lenteuitjes in de kom. Snijd de augurken in dikke plakken en vervolgens in kleine stukjes, doe ook deze in de kom. Hussel alles goed door elkaar en bewaar voor zo.
Doe de afgekoelde rijst nu in een ruime slakom en schep en beetje los. Laat de tonijn uitlekken en doe de tonijn bij de rijst, schep goed door elkaar. Doe nu alle gesneden groenten bij de rijst en tonijn en schep goed door elkaar. Laat tenslotte het blikje mais uitlekken en schep ook de maiskorrels door de salade. Bewaar de rijstsalade in de koelkast tot het moment van opdienen.
Maak vlak voor het opdienen de frisse yoghurtdressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Voeg de olijfolie, azijn en peper en zout naar smaak toe en roer alles goed door elkaar. Schep op ieder bord wat van de veldsla en sprenkel hier ruim de yoghurtdressing over. Schep nu de rijstsalade over de veldsla en doe ook hier nog wat van de yoghurtdressing overheen. Je rijstsalade met tonijn, veldsla en een heerlijke yoghurtdressing is nu klaar.