Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan

Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan

Deze salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan is erg lekker. Heerlijk als maaltijdsalade of bijgerecht en echt weer eens iets anders. Bovendien heb je deze salade zo gemaakt, ideaal toch?

Ik grilde de avocado, champignons en tomaatjes zodat ze nog meer smaak krijgen. Meng dit met een lekkere slamelange en een eenvoudige dressing met olijfolie, azijn en wat kruiden en je bent klaar. De geroosterde pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas maken het helemaal af.

Lijkt deze makkelijke maaltijdsalade je ook wel iets? Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept. Het proberen zeker eens waar!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 150 gr. slamelange*
  • 2 avocado's
  • 250 gr. champignons
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • 4 el. olijfolie
  • 1 el. azijn
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

* Naar keuze. Ik koos voor een melange met o.a. veldsla en rucola.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm een grillpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Heb je deze niet? Gebruik dan een hete koekenpan of bijvoorbeeld een contactgrill. Eventueel kan je de groenten ook grillen in de oven, verwarm deze op 180 graden en rooster alles tot het begint te blakeren.

Grillen

Snijd beide avocado's rondom de pit doormidden. Draai beide helften van elkaar en wip de pit uit het vruchtvlees. Schep met een lepel de halve avocado's in één keer uit de schil en snijd in partjes. Sprenkel er wat olijfolie over en grill de partjes avocado tot je de bekende 'grillstrepen' ziet verschijnen. Draai de partjes om en grill de andere kant. Als ook die kant goed is laat je de gegrilde avocado afkoelen op een bord.

Leg vervolgens de cherrytomaatjes op de grillpan en grill ook deze een paar minuten. Draai om en laat afkoelen op een bord. Snijd intussen de champignons doormidden en grill ook deze nadat je ze met wat olie hebt besprenkeld. Zijn de champignons klaar dan laat je ook deze afkoelen. Hierna rooster je nog even de pijnboompitjes op de hete pan. Laat ook deze hierna afkoelen.

De rest van de salade

Doe de afgekoelde avocado, champignons en tomaatjes in een grote slakom. Doe hier de slamelange bij en pel de rode ui. Snijd de rode ui in partjes en vervolgens reepjes. Voeg de ui samen met de pijnboompitjes toe aan de salade. Maak de dressing van wat olijfolie (ca. 4 el.), azijn (ca. 1 el.) en Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak. Meng de dressing door de salade.

Rasp een stukje Parmezaanse kaas in vlokken en verdeel over de salade. Schep alles goed door elkaar en serveer eventueel met wat geroosterd brood.

Iets voor jou?

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 411 kcal.
  • Vetten: 35 gr.
    - waarvan verzadigd: 5 gr.
  • Koolhydraten: 7 gr.
    - waarvan suiker: 5 gr.
  • Vezels: 7 gr.
  • Eiwitten: 11 gr.
  • Zout: 0.85 gr. (340 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan

Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan

Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan

Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan

Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens