Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan

Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan

Deze salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan is erg lekker. Heerlijk als maaltijdsalade of bijgerecht en echt weer eens iets anders. Bovendien heb je deze salade zo gemaakt, ideaal toch?

Ik grilde de avocado, champignons en tomaatjes zodat ze nog meer smaak krijgen. Meng dit met een lekkere slamelange en een eenvoudige dressing met olijfolie, azijn en wat kruiden en je bent klaar. De geroosterde pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas maken het helemaal af.

Lijkt deze makkelijke maaltijdsalade je ook wel iets? Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept. Het proberen zeker eens waar!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 150 gr. slamelange*
  • 2 avocado's
  • 250 gr. champignons
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • 4 el. olijfolie
  • 1 el. azijn
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

* Naar keuze. Ik koos voor een melange met o.a. veldsla en rucola.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een grillpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Heb je deze niet? Gebruik dan een hete koekenpan of bijvoorbeeld een contactgrill. Eventueel kan je de groenten ook grillen in de oven, verwarm deze op 180 graden en rooster alles tot het begint te blakeren.

Grillen

Snijd beide avocado's rondom de pit doormidden. Draai beide helften van elkaar en wip de pit uit het vruchtvlees. Schep met een lepel de halve avocado's in één keer uit de schil en snijd in partjes. Sprenkel er wat olijfolie over en grill de partjes avocado tot je de bekende 'grillstrepen' ziet verschijnen. Draai de partjes om en grill de andere kant. Als ook die kant goed is laat je de gegrilde avocado afkoelen op een bord.

Leg vervolgens de cherrytomaatjes op de grillpan en grill ook deze een paar minuten. Draai om en laat afkoelen op een bord. Snijd intussen de champignons doormidden en grill ook deze nadat je ze met wat olie hebt besprenkeld. Zijn de champignons klaar dan laat je ook deze afkoelen. Hierna rooster je nog even de pijnboompitjes op de hete pan. Laat ook deze hierna afkoelen.

De rest van de salade

Doe de afgekoelde avocado, champignons en tomaatjes in een grote slakom. Doe hier de slamelange bij en pel de rode ui. Snijd de rode ui in partjes en vervolgens reepjes. Voeg de ui samen met de pijnboompitjes toe aan de salade. Maak de dressing van wat olijfolie (ca. 4 el.), azijn (ca. 1 el.) en Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak. Meng de dressing door de salade.

Rasp een stukje Parmezaanse kaas in vlokken en verdeel over de salade. Schep alles goed door elkaar en serveer eventueel met wat geroosterd brood.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Salade met gegrilde avocado, champignons, tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaan'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 411 kcal.
  • Vetten 35 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 7 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 11 gr.
  • Zout 0.85 gr.
  • Natrium 340 mg.