Salade met gerookte kip, mango, avocado en mosterddressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. slamelange, bv. eikenblad
- 2 gerookte kipfilet, ca. 300 gr.
- 1 mango*
- 2 avocado's
- 6 lenteuitjes
- 250 gr. cherrytomaten
- 4 sneetjes witbrood
Voor de mosterddressing:
- 30 ml. olijfolie, extra vierge
- 1 tl. mosterd, liefst scherp
- 2 el. mayonaise
- scheutje natuurazijn
- scheutje citroensap**
- 1 tl. suiker
- peper
- handje verse peterselie, fijngehakt
* Zie je op tegen het snijden van de mango? Koop dan voorgesneden mangoblokjes, ga uit van circa 300 gram.
** Gebruik het sap van een halve citroen, gebruik je geconcentreerd citroensap dan is een klein scheutje voldoende.
Bereidingswijze
Doe de slamelange in een flinke slakom en hussel goed door elkaar. Halveer de gerookte kipfilets in de lengte en snijd vervolgens in dunne plakjes, doe in de slakom. Snijd de lenteuitjes in dunne ringetjes en zorg ervoor dat je ook een deel van het groen meesnijdt, doe in de slakom.
Snijd de mango vlak langs de pit in twee helften, je houdt dus twee halve stukken mango en het middelste deel over. Kerf met een scherp mesje ruitjes in een halve mango waarbij je net niet met de punt van je mes door de schil gaat. Vouw de mango binnenstebuiten en snijd de blokjes van de schil. Herhaal voor de tweede helft en snijd de laatste stukjes vruchtvlees weg rondom de pit. Doe de mangoblokjes in de slakom. Hier lees je een wat duidelijkere beschrijving voor het snijden van een mango.
Snijd de beide avocado's rondom de pit doormidden en draai beide helften van elkaar. Wip de pit eruit en schep het vruchtvlees in zijn geheel uit de mango met een lepel. Snijd vervolgens in plakjes en herhaal dit voor de andere halve avocado's. Doe de plakjes avocado in de slakom.
Halveer tenslotte de cherrytomaatjes en doe in de slakom. Doe alle ingrediënten voor de mosterddressing in een kommetje en meng deze door elkaar, wil je een wat scherpere dressing gebruik dan twee theelepels mosterd en iets meer mayonaise. Kruid naar smaak met wat versgemalen peper.
Hussel de salade goed door elkaar, je kan alle dressing en direct overheen doen of in een aparte kom serveren. Zo kan iedereen naar smaak de dressing toevoegen aan de maaltijdsalade. Rooster tenslotte vier witte boterhammen in een broodrooster of grill deze in de oven. Snijd deze vervolgens doormidden. Serveer de salade op vier borden met elk twee halve geroosterde boterhammen.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 566 kcal.
- Vetten 36 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 34 gr.
- Waarvan suikers 17 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 19 gr.
- Zout 2.3 gr.
- Natrium 920 mg.