Salade met rode biet, appel, tomaat, komkommer en honing-mosterddressing

Salade met rode biet, appel, tomaat, komkommer en honing-mosterddressing

Nu het weer beter weer wordt maak ik weer vaker lekkere salades. Bijvoorbeeld deze makkelijke salade met rode biet, appel, tomaat, komkommer en honing-mosterddressing. Heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een barbecue. Maar ook erg lekker als maaltijdsalade met een stukje zelf gebakken stokbrood.

Je hebt deze lekkere salade zo gemaakt, in 20 minuten staat deze op tafel. Ik gebruikte voor deze salade zoetzure bietjes uit pot. Maar ook met vers gekookte bietjes is de salade erg lekker. Als dressing gebruikte ik een dressing op basis van olijfolie, azijn, mosterd en honing. Door een vleugje citroensap toe te voegen krijgt deze een heerlijk frisse smaak.

Het makkelijke recept voor deze salade met rode biet vind je hieronder. En heb je liever een andere salade? Dan vind je hier nog veel meer lekkere saladerecepten. Ik hoop dat je deze frisse salade net zo lekker vind als wij dat vonden. Ik hoor het graag van je!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  1. 100 gr. ijsbergsla, gesneden
  2. 180 gr. bieten schijven, zoetzuur
  3. 2 appels, met schil
  4. 3 trostomaten
  5. 1 komkommer
  6. 1 rode ui
  7. olijfolie
  8. citroensap

Voor de dressing:

  • 60 ml. olijfolie
  • 1 el. azijn
  • 1 el. honing (vloeibare) 
  • 1 tl. mosterd
  • scheutje citroensap
  • snufje suiker
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Gebruik je gesneden ijsbergsla dan doe je deze in een flinke slakom. Als je een krop ijsbergsla gebruikt snijd je deze eerst met een koksmes in reepjes. Boen de appels schoon en snijd met schil en al in plakken. Hierna snijd je deze in reepjes en vervolgens in blokjes. Doe bij de ijsbergsla en sprenkel er wat citroensap over. Zo krijgt de appel nog meer smaak en verkleurt deze niet zo snel.

Heb je een tomatenmesje dan gebruik je deze voor de tomaten. Vooral met rijpe tomaten is een tomatenmes handig. Je drukt de schil niet kapot en snijd moeiteloos door de tomaten. Snijd de tomaten met vruchtvlees en al in blokjes. Voeg toe aan de slakom. De komkommer snijd je vervolgens ook in blokjes. Doe ook deze in de slakom.

Pel de rode ui en snijd in kleine partjes die je door de salade schept. Laat tot slot de rode bietenschijfjes uitlekken en schep ze door de salade. Sprenkel er nog wat olijfolie over en kruid met wat peper en zout. Schep alles goed door elkaar en bewaar voor zo.

Maak de dressing

Doe alle ingrediënten (m.u.v. de suiker) voor de honing-mosterddressing in een mengbeker. Heb je een speciale dressing shaker dan doe je alles hier in. Roer of schud alles door elkaar en breng verder op smaak met wat suiker. Schep de salade op de borden en doe er de dressing over. Als je wat over houdt kan je de salade en dressing het best los van elkaar bewaren. Zo is deze ook de volgende dag nog lekker.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Salade met rode biet, appel, tomaat, komkommer en honing-mosterddressing'
Afbeelding bij 'Salade met rode biet, appel, tomaat, komkommer en honing-mosterddressing'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 262 kcal.
  • Vetten 19 gr.
  • Waarvan verzadigd 2 gr.
  • Koolhydraten 16 gr.
  • Waarvan suikers 13 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 2 gr.
  • Zout 0.9 gr.
  • Natrium 360 mg.