Salade van babyspinazie met avocado, tomaat en appel

Salade van babyspinazie met avocado, tomaat en appel
Salade
10 minuten
4 personen

Laatst maakte ik een heerlijke salade van babyspinazie met avocado, tomaat en appel. Deze salade is erg lekker als maaltijdsalade of als bijgerechten staat ook nog eens zo op tafel. Je hoeft alleen wat te snijden en klaar ben je, ideaal toch?

Ik kwam op het idee voor deze salade door het kookboek Smaakvrienden groenten. De smaak van avocado combineert echt prima met de wat friszoete appel, de rijstazijn maakt het helemaal af. Wil je deze verrassende salade zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. babyspinazie
  • 4 trostomaten
  • 2 avocado's
  • 2 friszoete appels
  • rijstazijn*
  • peper
  • rozijnen**

* Heb je geen rijstazijn dan kan je ook appelciderazijn of witte wijnazijn gebruiken. Gewone natuurazijn geeft een te wrange smaak.
** Rozijnen smaken ook erg lekker in deze salade, al kan je ze prima weglaten. Gebruik je rozijnen wel ze dan ongeveer vijf minuten in water dat net van de kook is.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de babyspinazie in een slakom. Ik gebruikte de babyspinazie gewoon met de hele bladen, wil je een wat fijnere salade dan kan je deze eventueel in reepjes snijden. Pak gewoon een handje babyspinazie, rol een beetje op en snijd in reepjes met een koksmes.

Halveer de avocado's in de lengte door met een scherp mes om de pit te snijden. Draai de helften los en steek een scherp mes in de pit, draai los en wip eruit. Lepel de avocado uit de schil en snijd in kleine reepjes. Doe bij de babyspinazie.

Snijd de appels in vier parten, snijd de klokhuizen weg en snij de partjes in kleine reepjes. Doe bij de babyspinazie en avocado. Ik schilde de appels trouwens niet, net zo lekker en scheelt je weer wat tijd.

Snijd de trostomaten in blokjes en doe ook in de slakom. Doe er eventueel de gewelde rozijnen bij en sprenkel er ruim rijstazijn over. Proef af en toe of je de smaak lekker vindt, ik gebruikte zelf aardig wat rijstazijn. Strooi er nog wat peper over, hussel door elkaar en klaar is je salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Salade van babyspinazie met avocado, tomaat en appel
Salade van babyspinazie met avocado, tomaat en appel
Salade van babyspinazie met avocado, tomaat en appel
Salade van babyspinazie met avocado, tomaat en appel

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens