Salade van babyspinazie met avocado, tomaat en appel
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. babyspinazie
- 4 trostomaten
- 2 avocado's
- 2 friszoete appels
- rijstazijn*
- peper
- rozijnen**
* Heb je geen rijstazijn dan kan je ook appelciderazijn of witte wijnazijn gebruiken. Gewone natuurazijn geeft een te wrange smaak.
** Rozijnen smaken ook erg lekker in deze salade, al kan je ze prima weglaten. Gebruik je rozijnen wel ze dan ongeveer vijf minuten in water dat net van de kook is.
Bereidingswijze
Doe de babyspinazie in een slakom. Ik gebruikte de babyspinazie gewoon met de hele bladen, wil je een wat fijnere salade dan kan je deze eventueel in reepjes snijden. Pak gewoon een handje babyspinazie, rol een beetje op en snijd in reepjes met een koksmes.
Halveer de avocado's in de lengte door met een scherp mes om de pit te snijden. Draai de helften los en steek een scherp mes in de pit, draai los en wip eruit. Lepel de avocado uit de schil en snijd in kleine reepjes. Doe bij de babyspinazie.
Snijd de appels in vier parten, snijd de klokhuizen weg en snij de partjes in kleine reepjes. Doe bij de babyspinazie en avocado. Ik schilde de appels trouwens niet, net zo lekker en scheelt je weer wat tijd.
Snijd de trostomaten in blokjes en doe ook in de slakom. Doe er eventueel de gewelde rozijnen bij en sprenkel er ruim rijstazijn over. Proef af en toe of je de smaak lekker vindt, ik gebruikte zelf aardig wat rijstazijn. Strooi er nog wat peper over, hussel door elkaar en klaar is je salade.