Salade van veldsla met tomaat, rode paprika en pestodressing

Salade van veldsla met tomaat, rode paprika en pestodressing

Toen ik laatst weer eens lekkere quesadilla’s maakte had ik zin in een frisse salade voor erbij. Ik koos voor deze heerlijke salade van veldsla met tomaat, rode paprika en pestodressing. Ik maakte er wat croutons bij en strooide er wat zaden en pitten over en een heerlijke salade was geboren.

De pestodressing is net als de salade supermakkelijk om te maken en is ook erg lekker over andere salades. Bij mij komt deze dressing in ieder geval in mijn standaardrepertoire, zo lekker vond ik hem. De croutons kan je kant en klaar kopen maar maak je net zo makkelijk zelf van wat oud brood. Hieronder vind je het lekkere recept. Zowel voor de salade, de pestodressing als de croutons.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 150 gr. veldsla
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 50 gr. croutons
  • 25 gr. zaden en pitten

Voor de dressing:

  • 100 ml. olijfolie
  • 25 gr. pijnboompitten
  • ca. 25 gr. Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • handje verse basilicum
  • grof zeezout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

De croutons voor deze salade kan je kant en klaar kopen maar nog lekkerder is het om deze zelf te maken. Neem twee sneetjes oud brood en snijd de korsten eraf. Besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout en ga er eventueel met een doorgesneden teentje knoflook overheen. Bak in een droge koekenpan of hete oven tot het brood knapperig en goudbruin is. Laat afkoelen en snijd vervolgens in kleine blokjes.

Doe de veldsla in een grote slakom. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes en doe bij de veldsla. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de paprika vervolgens in stukjes. Verwijder de uiteinden van de komkommer en snijd vervolgens in de lengte doormidden. Snijd de komkommer in stukjes en doe bij de rest van de salade.

Doe de croutons bij de salade en doe er wat gemengde pitten en zaden bij zoals zonnebloempitten en pompoenpitten. In de supermarkt kan je eventueel een kant en klaar zakje kopen.

Rooster de pijnboompitjes kort in een hete droge koekenpan tot je ze begint te ruiken. Giet de olijfolie in een hoge mengbeker en doe er de pijnboompitjes bij. Rasp een stukje Parmezaanse kaas boven de mengbeker. Pel een teentje knoflook en snijd in plakjes, doe in de mengbeker. Pluk tenslotte wat basilicumblaadjes en doe samen met wat grof zeezout in de beker. Pureer met een staafmixer tot een gladde dressing.

Schep alle ingrediënten in de slakom om met de dressing en serveer je salade van veldsla met tomaat, rode paprika en pestodressing. Mocht je nog dressing overhouden dan blijft deze zeker een paar dagen goed in de koelkast, dek de beker dan wel af met eens tukje vershoudfolie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Salade van veldsla met tomaat, rode paprika en pestodressing'
Afbeelding bij 'Salade van veldsla met tomaat, rode paprika en pestodressing'
Afbeelding bij 'Salade van veldsla met tomaat, rode paprika en pestodressing'
Afbeelding bij 'Salade van veldsla met tomaat, rode paprika en pestodressing'