Salade van veldsla met tomaat, rode paprika en pestodressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 150 gr. veldsla
- 250 gr. cherrytomaten
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 50 gr. croutons
- 25 gr. zaden en pitten
Voor de dressing:
- 100 ml. olijfolie
- 25 gr. pijnboompitten
- ca. 25 gr. Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- handje verse basilicum
- grof zeezout
Bereidingswijze
De croutons voor deze salade kan je kant en klaar kopen maar nog lekkerder is het om deze zelf te maken. Neem twee sneetjes oud brood en snijd de korsten eraf. Besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout en ga er eventueel met een doorgesneden teentje knoflook overheen. Bak in een droge koekenpan of hete oven tot het brood knapperig en goudbruin is. Laat afkoelen en snijd vervolgens in kleine blokjes.
Doe de veldsla in een grote slakom. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes en doe bij de veldsla. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de paprika vervolgens in stukjes. Verwijder de uiteinden van de komkommer en snijd vervolgens in de lengte doormidden. Snijd de komkommer in stukjes en doe bij de rest van de salade.
Doe de croutons bij de salade en doe er wat gemengde pitten en zaden bij zoals zonnebloempitten en pompoenpitten. In de supermarkt kan je eventueel een kant en klaar zakje kopen.
Rooster de pijnboompitjes kort in een hete droge koekenpan tot je ze begint te ruiken. Giet de olijfolie in een hoge mengbeker en doe er de pijnboompitjes bij. Rasp een stukje Parmezaanse kaas boven de mengbeker. Pel een teentje knoflook en snijd in plakjes, doe in de mengbeker. Pluk tenslotte wat basilicumblaadjes en doe samen met wat grof zeezout in de beker. Pureer met een staafmixer tot een gladde dressing.
Schep alle ingrediënten in de slakom om met de dressing en serveer je salade van veldsla met tomaat, rode paprika en pestodressing. Mocht je nog dressing overhouden dan blijft deze zeker een paar dagen goed in de koelkast, dek de beker dan wel af met eens tukje vershoudfolie.