Snelle salade caprese met rode ui en balsamico
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 75 gr. basilicumblaadjes*
- 250 gr. cherrytomaten
- 150 gr. minibolletjes buffelmozzarella
- 1/2 rode ui
- balsamicoazijn
- olijfolie
- peper en zout
* Koop een kruidenplantje bij de supermarkt en pluk zoveel als nodig.
Bereidingswijze
Deze salade is zo makkelijk dat het eigenlijk niet eens een recept mag heten. Ik doe het lekker toch.
Pel de ui, halveer deze en snijd er dunne ringetjes van. Bewaar de andere helft van de ui voor een ander gerecht. Meng de blaadjes basilicum in een slakom met de bolletjes buffelmozzarella en de halve ringetjes rode ui. Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe aan de slakom.
Sprenkel er naar smaak balsamicoazijn en olijfolie overheen, de combinatie van deze twee zorgt voor een lekker smaakje. Kruid naar smaak met wat peper en zout en hussel kort door elkaar.
Serveer de salade als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een lekkere pasta of pizza. Of eet als maaltijdsalade met sneetjes knapperige ciabatta, verdubbel dan eventueel de hoeveelheid.