Snelle salade met wortel, komkommer en Parmezaan

Snelle salade met wortel, komkommer en Parmezaan

Deze snelle salade met wortel, komkommer en Parmezaan is lekker als bijgerecht of als maaltijdsalade. In het laatste geval maak je gewoon een dubbele portie en je hebt meer dan genoeg. Zelf bakte ik er lekkere knoflookcroutons bij maar je kan er natuurlijk ook een gewone boterham bij serveren.

Ik gebruikte voor de salade een heerlijke extra vierge olijfolie van Filippo Berio. Deze olie die wordt verkregen uit de eerste koude persing van de olijven. Voor de knoflookcroutons gebruikte ik een andere olijfolie die beter tot zijn recht komt bij verhitting. Het makkelijke recept voor deze snelle salade vind je hier, in 15 minuten staat die al op tafel.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 150 gr. slamelange (blad- en krulsla)
  • 50 gr. pijnboompitjes
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • 4 bospenen
  • 1/2 komkommer
  • gedroogde peterselie
  • peper en zout
  • extra vierge olijfolie

Voor de croutons

  • 2 (oude) boterhammen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el. olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan op laag vuur. Rooster hier de pijnboompitten in tot ze bruin beginnen te kleuren en je ze begint te ruiken. Laat de pijnboompitten afkoelen op een bord en laat de koekenpan op het vuur staan.

Pel de teentjes knoflook en pureer deze met twee eetlepels olijfolie tot knoflookolie. Gebruik hiervoor een staafmixer. Smeer beide zijden van de boterhammen in met de knoflookolie en bak aan beide kanten krokant bruin in de koekenpan. Laat de boterhammen afkoelen en snijd in blokjes.

Maak de wortels schoon, snij ze eerst doormidden,  halveer ze daarna in de lengte en snij er vervolgens langwerpige plakjes van. Snijd de plakjes tenslotte in smalle reepjes. Doe hetzelfde met de komkommer en probeer ongeveer dezelfde maat te krijgen. Doe de gesneden reepjes wortel en komkommer samen met de slamelange in een slakom.

Rasp de Parmezaanse kaas boven de slakom en voeg de geroosterde pijnboompitjes toe. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout en gedroogde peterselie. Hussel alles goed door elkaar en strooi er tenslotte de knoflookcroutons op.

Ik gebruikte voor de salade een extra vierge olijfolie van Filippo Berio. Zij stuurden mij een testpakket met verschillende soorten olijfolie. Je kan natuurlijk elk ander merk extra vierge olijfolie gebruiken, al vond ik deze zelf wel erg lekker.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Snelle salade met wortel, komkommer en Parmezaan

Snelle salade met wortel, komkommer en Parmezaan

Snelle salade met wortel, komkommer en Parmezaan

Snelle salade met wortel, komkommer en Parmezaan

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens