Snelle salade van ijsbergsla, tomaatjes en walnoot met honing- en balsamicodressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. ijsbergsla
- 250 gr. cherrytomaten
- 1 komkommer
- 1 appel
- 3 sjalotjes
- 100 gr. walnoten, ongezouten
Voor de dressing:
- 4 el. olijfolie
- 1 el. azijn
- 1 el. balsamicoazijn
- 1 el. vloeibare honing
- 1 tl. mosterd
- peper en zout
Bereidingswijze
Heb je voorgesneden ijsbergsla? Doe deze dan in een grote slakom. Gebruik je een verse krop? Pluk er dan de buitenste bladen af. Snijd hierna met een scherp koksmes tot de harde stronk in reepjes. Draai je snijplank een kwart en snijd in kleinere stroken. Doe alsnog in de slakom.
Hierna halveer je de cherrytomaatjes en voeg je deze toe. De komkommer snijd je in de lengte doormidden. Vervolgens snijd je er halve plakjes van. Daarna snijd je de appel in kleine blokjes, voeg ook deze toe aan de slakom. Eventueel kan je de appel schillen, ik sneed deze met schil. Pel dan de sjalotjes en snijd in ringetjes. Tot slot hak je de walnoten in grove stukken en meng je deze door de salade.
Maak de dressing
Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een hoge mengkom. Roer alles met een garde door elkaar en kruid vervolgens met wat peper en zout. Meng net zolang tot de dressing een klein beetje begint te schuimen. Je kan ook een dressingshaker gebruiken, dit werkt nog makkelijker.
Meng vervolgens de helft van de dressing door de salade en schep goed om. Serveer de andere helft ernaast zodat ieder naar smaak nog wat toe kan voegen. Serveer eventueel met wat stokbrood of enkele stukjes toast.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 360 kcal.
- Vetten 29 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 15 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 5 gr.
- Zout 0.8 gr.
- Natrium 320 mg.