
Snijbonensalade met paprika en Parmezaanse kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 600 gr. snijbonen
- 1 rode paprika
- 2 sjalotjes
- olijfolie
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
- peterselie, dille of basilicum
Bereidingswijze
Snijd de punten van de snijbonen en snij ze daarna in flinke ruitjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook en laat de snijbonen circa 10 minuten bijna gaar koken. Spoel af onder koud water en laat verder afkoelen in een pan koud water. Verwissel na een tijdje het water voor nieuw koud water zodat de snijbonen niet verder garen.
Snijd de rode paprika open en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes, snij in parten en maak hier kleine reepjes van. Laat de afgekoelde snijbonen goed uitlekken in een vergiet en doe ze in een kom. Voeg hier de reepjes paprika aan toe en hussel even goed door elkaar.
Pel en snipper de sjalotjes en meng ook deze door de salade, zo krijg je een net iets pittigere smaak. Laat de sjalotjes eventueel weg als je een kieskeurige zoon of dochter hebt. Strooi er wat versgemalen peper en zout over en besprenkel met olijfolie.
Rasp er flink wat Parmezaanse kaas over en hussel alles nogmaals goed door elkaar. Snijd de kruiden goed fijn en doe deze in een apart bakje, op je bord kan je deze dan naar smaak over de snijbonensalade mengen.
Variatietips: voor wat meer pit kan je er nog een rood pepertje doorheen snijden. Ook lekker is het om eens gegrilde paprika's te gebruiken, uit een potje of uit je eigen oven. Voor wat variatie kan je ook de Parmezaanse kaas eens vervangen door verkruimelde feta, ook lekker fris.
Recepten in je mail

