Snijbonensalade met paprika en Parmezaanse kaas

Snijbonensalade met paprika en Parmezaanse kaas

Als wij aan tafel een lekkere salade serveren weet zoonlief niet hoe snel hij de andere kant op moet kijken. Kinderen en salade is bij ons dus niet zo’n beproefde combinatie. Gelukkig heb ik deze snijbonensalade met paprika en Parmezaanse kaas ontdekt die er wél in gaat bij meneer. En ook zelf vinden we deze makkelijke salade erg lekker.

Tegenwoordig staan er dus meerdere salades op tafel waarbij we na lang aandringen ook wat van de snijbonen mogen hebben. Voor onze lieve man maken we hem natuurlijk niet te kruidig maar voeg gerust wat extra pit toe aan dit gerecht. De snijbonensalade is bij ons thuis dus helemaal kidsproof, ik ben benieuwd hoe jij hem vindt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 600 gr. snijbonen
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • peterselie, dille of basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de punten van de snijbonen en snij ze daarna in flinke ruitjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook en laat de snijbonen circa 10 minuten bijna gaar koken. Spoel af onder koud water en laat verder afkoelen in een pan koud water. Verwissel na een tijdje het water voor nieuw koud water zodat de snijbonen niet verder garen.

Snijd de rode paprika open en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes, snij in parten en maak hier kleine reepjes van. Laat de afgekoelde snijbonen goed uitlekken in een vergiet en doe ze in een kom. Voeg hier de reepjes paprika aan toe en hussel even goed door elkaar.

Pel en snipper de sjalotjes en meng ook deze door de salade, zo krijg je een net iets pittigere smaak. Laat de sjalotjes eventueel weg als je een kieskeurige zoon of dochter hebt. Strooi er wat versgemalen peper en zout over en besprenkel met olijfolie.

Rasp er flink wat Parmezaanse kaas over en hussel alles nogmaals goed door elkaar. Snijd de kruiden goed fijn en doe deze in een apart bakje, op je bord kan je deze dan naar smaak over de snijbonensalade mengen.

Variatietips: voor wat meer pit kan je er nog een rood pepertje doorheen snijden. Ook lekker is het om eens gegrilde paprika's te gebruiken, uit een potje of uit je eigen oven. Voor wat variatie kan je ook de Parmezaanse kaas eens vervangen door verkruimelde feta, ook lekker fris.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Snijbonensalade met paprika en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Snijbonensalade met paprika en Parmezaanse kaas'