Veldsla met tomaatjes, rode paprika, Parmezaan en een frisse yoghurt-mayodressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. veldsla
- 4 eieren
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 35 gr. pijnboompitjes, geroosterd
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
Voor de dressing:
- 3 el. Griekse yoghurt
- 2 el. mayonaise
- 1 scheutje azijn
- paar druppels citroensap, geconcentreerd
- 1/2 tl. suiker
Bereidingswijze
Zet een pannetje met koud water en vier eieren op het vuur, zorg dat de eieren helemaal onder water staan. Breng aan de kook en laat de eieren als het water kookt zeven minuten koken. Spoel daarna af onder koud water en laat de eieren even in koud water staan. Pel de eieren direct en bewaar in een kommetje water.
Doe de veldsla in een flinke slakom en halveer alle cherrytomaatjes, doe bij de veldsla. Halveer de komkommer in de lengte en herhaal dit voor beide helften, snijd vervolgens in kleine stukjes en doe bij de veldsla. Snijd de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd de paprika in lange reepjes en vervolgens klein. Doe ook de rode paprika bij de veldsla en schep alles goed door elkaar, kruid met peper en zout.
Rooster de pijnboompitjes in een droge en hete koekenpan totdat de pitjes beginnen te kleuren en geuren. Stort op een bordje en laat een beetje afkoelen. Snijd intussen de eieren ieder in acht partjes met een vochtig mes, verdeel samen met de pijnboompitjes door de salade.
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een kommetje. Voeg het citroensap pas op het einde toe en proef tot je de dressing fris genoeg vindt. Als je geconcentreerd citroensap gebruikt heb je aan een paar druppels genoeg. Gebruik je een verse citroen gebruik dan ongeveer de helft van het sap van een halve citroen.
Schep de salade in vier flinke kommen en verdeel de dressing hier overheen. Rasp er tot slot nog wat Parmezaanse kaas overheen en je veldsla met tomaatjes, rode paprika, Parmezaan en een frisse yoghurt-mayodressing is klaar.