Vier overheerlijke snelle dipsauzen
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 150 gr. mayonaise
- 4 teentjes knoflook
- sap van 1/2 citroen
- 45 ml. olijfolie
- 15 gr. mosterd
- scheutje tabasco
- peper en zout
Bereidingswijze
Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Doe de mayonaise samen met de olijfolie, mosterd en fijngesneden knoflook in je keukenmachine en meng tot je een mooie dikke saus overhoudt. Breng op smaak met een scheutje tabasco, citroensap en peper en zout en meng nog even goed door elkaar.
Dit recept is gemaakt op basis van een recept van Brenda Kookt.
De andere dipsauzen
- een lekker frisse prei-kruiden dip
- een verrassend pittige yoghurt saffraandip
- een boterzachte peterselie dip
Prei-kruidendip
Ingrediënten
- 30 gr. fijngehakte prei
- 150 gr. kruidenkaas, bv. Boursain
- handje peterselie
- 50 gr. mayonaise
- sap van 1/2 citroen
- 1 tl. suiker
- teentje knoflook
Bereiden
Pel de knoflook en snijd deze fijn, snijd een handje peterselie grof fijn inclusief de takjes. Snijd de prei eerst in ringetjes en daarna in kleinere stukjes, gebruik alleen het witte deel. Doe de knoflook, peterselie en prei samen met de mayonaise, de suiker, een scheutje citroensap en de kruidenkaas in je keukenmachine en meng tot een romig mengsel.
Dit recept is gemaakt op basis van een recept van Lekker & Simpel.
Yoghurt-saffraandip
Ingrediënten
- plukje saffraan (0,05 gr.)
- 50 gr. Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 40 ml. olijfolie
- 25 ml. citroensap
- 30 ml. heet water, net van de kook af
Bereiden
Doe de saffraan samen met het hete water in een kommetje en laat dit 5 tot 10 minuten intrekken tot het water een diepgele kleur heeft gekregen. Doe de Griekse yoghurt, een teentje fijngehakte knoflook, de olijfolie, het citroensap en het water met de saffraan in je keukenmachine en meng heel kort door elkaar.
Door het water en de olijfolie is dit een wat dunnere saus, je kan deze eventueel verdikken door wat extra yoghurt toe te voegen voor het opdienen. Ook is deze dipsaus prima met een garde te bereiden, dan zal deze ook wat dikker blijven. Gebruik je de keukenmachine druk dan twee of drie keer op de pulseknop en laat het daar bij.
Peterseliedip
Ingrediënten
- 150 gr. mayonaise
- sap van 1/2 citroen
- teentje knoflook
- peper en zout
- bosje peterselie
Bereiden
Hak de peterselie inclusief takjes goed fijn, pel de knoflook en snijd ook deze goed fijn. Doe de fijngehakte peterselie en knoflook samen met de mayonaise, het citroensap en wat peper en zout in je keukenmachine en meng tot een romige dipsaus. Breng eventueel nog wat verder op smaak met wat extra peper en/of zout.
Deze dipsauzen kan je lekker snel bereiden in je keukenmachine of met een staafmixer. Heb je geen van beiden dan kan je alle ingrediënten goed fijnsnijden met een mes en door elkaar mengen met een garde of lepel.