Vier overheerlijke snelle dipsauzen

Vier overheerlijke snelle dipsauzen

Groentecrudités is in principe niets anders dan gesneden groenten zoals wortel, komkommer en bleekselderij. Deze presenteer je in een glas of mooi bakje en door de verschillende kleuren ziet het er eigenlijk altijd feestelijk uit. Zo heb je snel een hartig hapje op tafel staan waar je natuurlijk een lekkere dipsaus bij zet.

Reken per dipsaus op zo’n 5 minuten bereidingstijd. En als je slim bent maak je ze ruim van tevoren en bewaar je ze gewoon in de koelkast. Zorg er dan wel voor dat je ze een uurtje van tevoren uit de koelkast haalt zodat ze weer wat zachter kunnen worden.

Hier vind je de recepten van mijn vier favoriete dipsauzen, te beginnen met een lekker snelle aiolie.

Recept

Ingrediënten

1 portie

  • 150 gr. mayonaise
  • 4 teentjes knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 45 ml. olijfolie
  • 15 gr. mosterd
  • scheutje tabasco
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Doe de mayonaise samen met de olijfolie, mosterd en fijngesneden knoflook in je keukenmachine en meng tot je een mooie dikke saus overhoudt. Breng op smaak met een scheutje tabasco, citroensap en peper en zout en meng nog even goed door elkaar.

Dit recept is gemaakt op basis van een recept van Brenda Kookt.

Lekker snelle aioli

Lekker snelle aioli

Lekker snelle aioli

De andere dipsauzen

Prei-kruidendip

Ingrediënten

  • 30 gr. fijngehakte prei
  • 150 gr. kruidenkaas, bv. Boursain
  • handje peterselie
  • 50 gr. mayonaise
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 tl. suiker
  • teentje knoflook

Bereiden

Pel de knoflook en snijd deze fijn, snijd een handje peterselie grof fijn inclusief de takjes. Snijd de prei eerst in ringetjes en daarna in kleinere stukjes, gebruik alleen het witte deel. Doe de knoflook, peterselie en prei samen met de mayonaise, de suiker, een scheutje citroensap en de kruidenkaas in je keukenmachine en meng tot een romig mengsel.

Dit recept is gemaakt op basis van een recept van Lekker & Simpel.

Prei-kruidendip

Prei-kruidendip

Prei-kruidendip

Yoghurt-saffraandip

Ingrediënten

  • plukje saffraan (0,05 gr.)
  • 50 gr. Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 40 ml. olijfolie
  • 25 ml. citroensap
  • 30 ml. heet water, net van de kook af

Bereiden

Doe de saffraan samen met het hete water in een kommetje en laat dit 5 tot 10 minuten intrekken tot het water een diepgele kleur heeft gekregen. Doe de Griekse yoghurt, een teentje fijngehakte knoflook, de olijfolie, het citroensap en het water met de saffraan in je keukenmachine en meng heel kort door elkaar.

Door het water en de olijfolie is dit een wat dunnere saus, je kan deze eventueel verdikken door wat extra yoghurt toe te voegen voor het opdienen. Ook is deze dipsaus prima met een garde te bereiden, dan zal deze ook wat dikker blijven. Gebruik je de keukenmachine druk dan twee of drie keer op de pulseknop en laat het daar bij.

Yoghurt-saffraandip

Yoghurt-saffraandip

Yoghurt-saffraandip

Peterseliedip

Ingrediënten

  • 150 gr. mayonaise
  • sap van 1/2 citroen
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • bosje peterselie

Bereiden

Hak de peterselie inclusief takjes goed fijn, pel de knoflook en snijd ook deze goed fijn. Doe de fijngehakte peterselie en knoflook samen met de mayonaise, het citroensap en wat peper en zout in je keukenmachine en meng tot een romige dipsaus. Breng eventueel nog wat verder op smaak met wat extra peper en/of zout.

Peterseliedip

Peterseliedip

Peterseliedip

Deze dipsauzen kan je lekker snel bereiden in je keukenmachine of met een staafmixer. Heb je geen van beiden dan kan je alle ingrediënten goed fijnsnijden met een mes en door elkaar mengen met een garde of lepel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Vier overheerlijke snelle dipsauzen'