Een lekker makkelijke guacamole
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 2 rijpe avocado's
- 1 sjalotje
- 1 stevige tomaat
- 1 teentje knoflook
- 1/2 limoen
- chilipoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
Haal het vruchtvlees uit de avocado's, dit doe je door de avocado in de lengte rondom de grote pit door te snijden en beide helften dan van elkaar af te draaien. De pit kan je proberen los te wippen met een lepeltje of je steekt er een scherp mes in en trekt hem er dan zo uit.
Met een lepel schep je het vruchtvlees er uit en dit doe je in een hoge maatbeker. Pel het sjalotje en de teen knoflook en snijd beide in kleine stukjes. Snijd de tomaat in blokjes en doe samen met de fijn gesneden sjalot en knoflook bij de avocado.
Snijd een limoen doormidden en knijp het sap van een halve limoen uit boven de maatbeker. Voeg een snufje chilipoeder toe, strooi er wat peper en zout overheen en pureer alles tot een smeuïge dipsaus met een staafmixer.
De gele paprika op de foto heb ik niet gebruikt in de guacamole maar is in de taco's terecht gekomen. Kijk hier voor het recept voor de taco's met kipfilet en paprika.