Een snelle tonijnspread

Een snelle tonijnspread

Zoek je nog een recept voor een snelle tonijnspread? Met dit recept maak je eenvoudig een lekkere tonijnspread die je echt zo op tafel hebt staan. Heerlijk als dipsaus of bijvoorbeeld over een vitello tonato. Zelf gebruikte ik hem in deze wraps met fricandeau en tonijnspread.

Voor deze lekkere tonijnspread heb je niet veel nodig. Met slechts een paar ingrediënten heb je deze spread in vijf minuten al gemaakt. Dit is een basisrecept voor tonijnspread waar je lekker op kan variëren. Snipper er bijvoorbeeld een sjalotje doorheen of wat plakjes augurk. Het recept voor tonijnspread vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 blikje tonijn op olie
  • 4 el. mayonaise
  • 1 el. tomatenketchup
  • 2 tl. kappertjes
  • 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper

Optioneel:

  • augurk, fijngesneden
  • sjalotje, gesnipperd
  • zilveruitjes, fijngehakt
  • verse kruiden, bv. peterselie

Bereidingswijze

Het makkelijkst maak je deze tonijnspread met een staafmixer in een hoog bakje. Heb je geen staafmixer dan kan je ook een keukenmachine gebruiken, kies dan het kleinste bakje met het hakmes.

Laat de tonijn goed uitlekken en trek deze een beetje los met een vork. Doe de tonijn in het bakje en schep hier de vier eetlepels mayonaise en de ketchup bij. Pel een teentje knoflook en hak deze goed fijn, voeg toe aan de tonijn.  Schep er de kappertjes bij. Knijp er vervolgens een halve citroen boven uit, pas op dat er geen pitjes in het mengsel vallen. Kruid tenslotte met wat versgemalen peper en zout.

Als je extra ingrediënten zoals een augurk, zilveruitjes of sjalotjes toe wil voegen hak je deze nu fijn. Voeg ze daarna toe aan het mengsel. Verse kruiden snijd je pas helemaal aan het einde fijn en roer je er dan doorheen.

Pureer alle ingrediënten nu met een staafmixer of maal fijn in je keukenmachine. Zodra je een mooi en glad mengsel hebt is je tonijnspread klaar. Proef even en breng eventueel verder op smaak met peper, zout of wat extra mayonaise. Als je verse kruiden gebruikt voeg je deze nu toe.

De tonijnspread blijft een paar dagen goed in de koelkast. De zelfgemaakte tonijnspread is heerlijk op toastjes, dipsticks of bijvoorbeeld een vitello tonato.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een snelle tonijnspread

Een snelle tonijnspread

Een snelle tonijnspread

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens