
Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood
Recept
Ingrediënten
1 pot, ca. 500 gr.
- 75 gr. pinda's
- 125 gr. cashewnoten
- 75 gr. hazelnoten
- 75 gr. amandelen
- 170 gr. walnoten
- hazelnootolie (of andere plantaardige olie)
- grof zeezout
Let op: ik gebruik altijd gebrande en ongezouten noten voor het maken van pindakaas en notenpasta. Ik voeg zelf altijd wat grof zeezout toe.
Bereidingswijze
Gebruik het grote ijzeren mes van je keukenmachine voor het maken van deze vijfnotenpasta.
Als eerste doe je de walnoten in je keukenmachine en maal je deze tot ze goed fijngemalen zijn. Achtereenvolgens voeg je terwijl je keukenmachine draait de hazelnoten, de amandelen, de cashewnoten en de pinda's toe. Je laat je keukenmachine net zo lang draaien tot alles fijngemalen is en het mengsel begint te plakken. Dit duurt meestal een paar minuten.
Voeg nu een klein scheutje hazelnootolie en een paar snufjes grof zeezout toe. Door grof zeezout te gebruiken proef je af en toe een klein beetje zout als het klaar is, een lekkere sensatie in je mond. Blijf de keukenmachine net zo lang draaien tot je een smeuïge pasta overhoudt.
Proef even of je de smaak goed vindt en voeg eventueel nog een beetje extra zout toe. Lepel de vijfnotenpasta uit je mengkom en bewaar deze in een potje dat je volledig af kan sluiten, bijvoorbeeld een klein Weckpotje.
De vijfnotenpasta is zeker een maand houdbaar buiten de koelkast en heerlijk op een boterham met een laagje boter.
Recepten in je mail




