Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood

Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood

De zelfgemaakte pindakaas vliegt er bij ons letterlijk doorheen, regelmatig moet ik weer een nieuwe pot maken voor zoonlief en mijzelf. Vandaag heb ik een lekkere variant gemaakt met vijf soorten noten: cashewnoten, hazelnoten, walnoten, amandelen en pinda’s. Deze vijfnotenpasta is heel anders van smaak maar net zo lekker als de zelfgemaakte pindakaas.

Met een goede keukenmachine heb je deze vijfnotenpasta binnen een paar minuten gemaakt en kan je jouw boterham er mee beleggen. Zelf heb ik bij deze vijfnotenpasta wat hazelnootolie toegevoegd, mocht je dat niet in huis hebben dan kan je ook een beetje arachideolie of eventueel wat zonnebloemolie gebruiken. Het recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (1 pot, ca. 500 gr.)

  • 75 gr. pinda's
  • 125 gr. cashewnoten
  • 75 gr. hazelnoten
  • 75 gr. amandelen
  • 170 gr. walnoten
  • hazelnootolie (of andere plantaardige olie)
  • grof zeezout

Let op: ik gebruik altijd gebrande en ongezouten noten voor het maken van pindakaas en notenpasta. Ik voeg zelf altijd wat grof zeezout toe.

Bereidingswijze

Gebruik het grote ijzeren mes van je keukenmachine voor het maken van deze vijfnotenpasta.

Als eerste doe je de walnoten in je keukenmachine en maal je deze tot ze goed fijngemalen zijn. Achtereenvolgens voeg je terwijl je keukenmachine draait de hazelnoten, de amandelen, de cashewnoten en de pinda's toe. Je laat je keukenmachine net zo lang draaien tot alles fijngemalen is en het mengsel begint te plakken. Dit duurt meestal een paar minuten.

Voeg nu een klein scheutje hazelnootolie en een paar snufjes grof zeezout toe. Door grof zeezout te gebruiken proef je af en toe een klein beetje zout als het klaar is, een lekkere sensatie in je mond. Blijf de keukenmachine net zo lang draaien tot je een smeuïge pasta overhoudt.

Proef even of je de smaak goed vindt en voeg eventueel nog een beetje extra zout toe. Lepel de vijfnotenpasta uit je mengkom en bewaar deze in een potje dat je volledig af kan sluiten, bijvoorbeeld een klein Weckpotje.

De vijfnotenpasta is zeker een maand houdbaar buiten de koelkast en heerlijk op een boterham met een laagje boter.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood

Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood

Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood

Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood

Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens