Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood

Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood
Sauzen, spreads en dips
5 minuten
1 pot, ca. 500 gr.

De zelfgemaakte pindakaas vliegt er bij ons letterlijk doorheen, regelmatig moet ik weer een nieuwe pot maken voor zoonlief en mijzelf. Vandaag heb ik een lekkere variant gemaakt met vijf soorten noten: cashewnoten, hazelnoten, walnoten, amandelen en pinda’s. Deze vijfnotenpasta is heel anders van smaak maar net zo lekker als de zelfgemaakte pindakaas.

Met een goede keukenmachine heb je deze vijfnotenpasta binnen een paar minuten gemaakt en kan je jouw boterham er mee beleggen. Zelf heb ik bij deze vijfnotenpasta wat hazelnootolie toegevoegd, mocht je dat niet in huis hebben dan kan je ook een beetje arachideolie of eventueel wat zonnebloemolie gebruiken. Het recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 pot, ca. 500 gr.)

  • 75 gr. pinda's
  • 125 gr. cashewnoten
  • 75 gr. hazelnoten
  • 75 gr. amandelen
  • 170 gr. walnoten
  • hazelnootolie (of andere plantaardige olie)
  • grof zeezout

Let op: ik gebruik altijd gebrande en ongezouten noten voor het maken van pindakaas en notenpasta. Ik voeg zelf altijd wat grof zeezout toe.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Gebruik het grote ijzeren mes van je keukenmachine voor het maken van deze vijfnotenpasta.

Als eerste doe je de walnoten in je keukenmachine en maal je deze tot ze goed fijngemalen zijn. Achtereenvolgens voeg je terwijl je keukenmachine draait de hazelnoten, de amandelen, de cashewnoten en de pinda's toe. Je laat je keukenmachine net zo lang draaien tot alles fijngemalen is en het mengsel begint te plakken. Dit duurt meestal een paar minuten.

Voeg nu een klein scheutje hazelnootolie en een paar snufjes grof zeezout toe. Door grof zeezout te gebruiken proef je af en toe een klein beetje zout als het klaar is, een lekkere sensatie in je mond. Blijf de keukenmachine net zo lang draaien tot je een smeuïge pasta overhoudt.

Proef even of je de smaak goed vindt en voeg eventueel nog een beetje extra zout toe. Lepel de vijfnotenpasta uit je mengkom en bewaar deze in een potje dat je volledig af kan sluiten, bijvoorbeeld een klein Weckpotje.

De vijfnotenpasta is zeker een maand houdbaar buiten de koelkast en heerlijk op een boterham met een laagje boter.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood
Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood
Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood
Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood
Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens