Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood

Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood

De zelfgemaakte pindakaas vliegt er bij ons letterlijk doorheen, regelmatig moet ik weer een nieuwe pot maken voor zoonlief en mijzelf. Vandaag heb ik een lekkere variant gemaakt met vijf soorten noten: cashewnoten, hazelnoten, walnoten, amandelen en pinda’s. Deze vijfnotenpasta is heel anders van smaak maar net zo lekker als de zelfgemaakte pindakaas.

Met een goede keukenmachine heb je deze vijfnotenpasta binnen een paar minuten gemaakt en kan je jouw boterham er mee beleggen. Zelf heb ik bij deze vijfnotenpasta wat hazelnootolie toegevoegd, mocht je dat niet in huis hebben dan kan je ook een beetje arachideolie of eventueel wat zonnebloemolie gebruiken. Het recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

1 pot, ca. 500 gr.

  • 75 gr. pinda's
  • 125 gr. cashewnoten
  • 75 gr. hazelnoten
  • 75 gr. amandelen
  • 170 gr. walnoten
  • hazelnootolie (of andere plantaardige olie)
  • grof zeezout

Let op: ik gebruik altijd gebrande en ongezouten noten voor het maken van pindakaas en notenpasta. Ik voeg zelf altijd wat grof zeezout toe.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Gebruik het grote ijzeren mes van je keukenmachine voor het maken van deze vijfnotenpasta.

Als eerste doe je de walnoten in je keukenmachine en maal je deze tot ze goed fijngemalen zijn. Achtereenvolgens voeg je terwijl je keukenmachine draait de hazelnoten, de amandelen, de cashewnoten en de pinda's toe. Je laat je keukenmachine net zo lang draaien tot alles fijngemalen is en het mengsel begint te plakken. Dit duurt meestal een paar minuten.

Voeg nu een klein scheutje hazelnootolie en een paar snufjes grof zeezout toe. Door grof zeezout te gebruiken proef je af en toe een klein beetje zout als het klaar is, een lekkere sensatie in je mond. Blijf de keukenmachine net zo lang draaien tot je een smeuïge pasta overhoudt.

Proef even of je de smaak goed vindt en voeg eventueel nog een beetje extra zout toe. Lepel de vijfnotenpasta uit je mengkom en bewaar deze in een potje dat je volledig af kan sluiten, bijvoorbeeld een klein Weckpotje.

De vijfnotenpasta is zeker een maand houdbaar buiten de koelkast en heerlijk op een boterham met een laagje boter.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood'
Afbeelding bij 'Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood'
Afbeelding bij 'Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood'
Afbeelding bij 'Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood'
Afbeelding bij 'Heerlijke vijfnotenpasta voor op brood'