Supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta

Supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta

Je hebt vast mijn recept voor zelfgemaakte pindakaas wel eens voorbij zien komen. Toen zoonlief laatst weer eens om een nieuwe pot vroeg besloot ik deze supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta eens te maken. Een heerlijke spread voor op brood met een net wat andere smaak.

Net zoals de pindakaas is deze pinda- en cashewnotenpasta super makkelijk om te maken. Het enige dat je nodig hebt is een keukenmachine en een afsluitbare pot. Deze heerlijke spread blijft zeker een maand goed maar houdt het vast niet zo lang uit. Het makkelijke recept vind je hieronder, zeker eens proberen.

Recept

Ingrediënten

1 pot

  • 250 gr. ongezouten pinda's
  • 300 gr. ongezouten cashewnoten
  • scheutje arachideolie
  • grof zeezout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Deze pinda- en cashewnotenpasta is heel makkelijk te maken in een keukenmachine. Heb je deze niet maak het dan gewoon bij een vriend of vriendin. Neem eventueel een dubbele hoeveelheid ingrediënten mee en geef een pot weg als bedankje.

Doe het hakmes in je keukenmachine en zet de machine aan. Voeg beetje bij beetje de pinda's toe en laat de machine draaien tot alles is fijngemalen. Voeg nu beetje bij beetje de cashewnoten toe terwijl de machine draait. Giet er een scheutje arachideolie bij en voeg twee of drie snufjes grof zeezout toe.

Laat de keukenmachine draaien tot de pasta smeuïg begint te worden en er zich een soort bal vormt. Zet de machine even uit, schraap de pasta van de zijkanten en laat daarna verder draaien tot je een smeuïge pasta hebt.

Schep de pinda- en cashewnotenpasta in een afsluitbare pot, laat met de deksel open staan tot de pasta is afgekoeld. Door het malen in de machine zal deze namelijk een beetje warm aanvoelen. De pasta is zeker een maand houdbaar buiten de koelkast.

Tip: voor je de keukenmachine schoonmaakt kan je deze lekker schoonvegen met een verse boterham. Vooral kinderen vinden dat één groot feest, haal dan wel eerst het hakmes eruit ;-)

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta'
Afbeelding bij 'Supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta'
Afbeelding bij 'Supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta'