Supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta

Supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta

Je hebt vast mijn recept voor zelfgemaakte pindakaas wel eens voorbij zien komen. Toen zoonlief laatst weer eens om een nieuwe pot vroeg besloot ik deze supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta eens te maken. Een heerlijke spread voor op brood met een net wat andere smaak.

Net zoals de pindakaas is deze pinda- en cashewnotenpasta super makkelijk om te maken. Het enige dat je nodig hebt is een keukenmachine en een afsluitbare pot. Deze heerlijke spread blijft zeker een maand goed maar houdt het vast niet zo lang uit. Het makkelijke recept vind je hieronder, zeker eens proberen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (1 pot)

  • 250 gr. ongezouten pinda's
  • 300 gr. ongezouten cashewnoten
  • scheutje arachideolie
  • grof zeezout

Bereidingswijze

Deze pinda- en cashewnotenpasta is heel makkelijk te maken in een keukenmachine. Heb je deze niet maak het dan gewoon bij een vriend of vriendin. Neem eventueel een dubbele hoeveelheid ingrediënten mee en geef een pot weg als bedankje.

Doe het hakmes in je keukenmachine en zet de machine aan. Voeg beetje bij beetje de pinda's toe en laat de machine draaien tot alles is fijngemalen. Voeg nu beetje bij beetje de cashewnoten toe terwijl de machine draait. Giet er een scheutje arachideolie bij en voeg twee of drie snufjes grof zeezout toe.

Laat de keukenmachine draaien tot de pasta smeuïg begint te worden en er zich een soort bal vormt. Zet de machine even uit, schraap de pasta van de zijkanten en laat daarna verder draaien tot je een smeuïge pasta hebt.

Schep de pinda- en cashewnotenpasta in een afsluitbare pot, laat met de deksel open staan tot de pasta is afgekoeld. Door het malen in de machine zal deze namelijk een beetje warm aanvoelen. De pasta is zeker een maand houdbaar buiten de koelkast.

Tip: voor je de keukenmachine schoonmaakt kan je deze lekker schoonvegen met een verse boterham. Vooral kinderen vinden dat één groot feest, haal dan wel eerst het hakmes eruit ;-)

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta

Supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta

Supersmeuïge pinda- en cashewnotenpasta

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens