Zelf eiersalade maken
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 4 eieren
- 2 tot 4 el. mayonaise
- handje verse bieslook
- peper en zout
- kerriepoeder
Bereidingswijze
Doe de eieren in een steelpannetje en zet deze volledig onder water, zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt zet je de wekker op zes minuten, hierna laat je de eieren schrikken onder koud water en laat je ze kort afkoelen.
Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes, doe de stukjes ei in een bakje en schep hier twee eetlepels mayonaise bij. Hak de bieslook goed fijn en doe bij de eieren. Breng op smaak met peper en zout en een flinke snuf kerriepoeder.
Roer het mengsel nu goed door elkaar en 'plet' het een beetje met de bolle kant van een lepel. Als je de eiersalade wat smeuïger wilt doe je er gewoon wat extra mayonaise bij. Zet de eiersalade eventueel nog even in de koelkast om volledig af te laten koelen.
Variaties
Je kan je eiersalade nog meer op smaak brengen door er bijvoorbeeld een fijngehakt sjalotje doorheen te mengen. Ook lekker is om een augurk in kleine stukjes te hakken en door de eiersalade te roeren. Een wat frissere smaak? Gebruik dan eens mayonaise met wat yoghurt. Ook is het lekker om er een paar druppeltjes worcestershiresauce doorheen te doen.
Bewaren
Je kan de eiersalade zeker enkele dagen bewaren in je koelkast, span er gewoon een velletje vershoudfolie over. Bij ons is deze zelfgemaakte eiersalade trouwens meestal dezelfde dag nog op.