Zelf eiersalade maken

Zelf eiersalade maken
Sauzen, spreads en dips
15 minuten
1 portie

Zelf eiersalade maken kan iedereen, je hebt er maar weinig voor nodig en het is echt makkelijk. Toen ik laatst weer eens eiersalade nodig had voor een gerechtje gebruikte ik dit vertrouwde recept. Je hebt de eiersalade echt zo gemaakt en kan deze prima een paar dagen bewaren in de koelkast.

Op internet zijn er trouwens allerlei recepten voor eiersalade te vinden. Zelf vind ik dit de lekkerste maar probeer vooral de verschillende recepten. Deze zelfgemaakte eiersalade is heerlijk op een geroosterde boterham, een toastje of een broodje. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 4 eieren
  • 2 tot 4 el. mayonaise
  • handje verse bieslook
  • peper en zout
  • kerriepoeder

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de eieren in een steelpannetje en zet deze volledig onder water, zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt zet je de wekker op zes minuten, hierna laat je de eieren schrikken onder koud water en laat je ze kort afkoelen.

Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes, doe de stukjes ei in een bakje en schep hier twee eetlepels mayonaise bij. Hak de bieslook goed fijn en doe bij de eieren. Breng op smaak met peper en zout en een flinke snuf kerriepoeder.

Roer het mengsel nu goed door elkaar en 'plet' het een beetje met de bolle kant van een lepel. Als je de eiersalade wat smeuïger wilt doe je er gewoon wat extra mayonaise bij. Zet de eiersalade eventueel nog even in de koelkast om volledig af te laten koelen.

Variaties

Je kan je eiersalade nog meer op smaak brengen door er bijvoorbeeld een fijngehakt sjalotje doorheen te mengen. Ook lekker is om een augurk in kleine stukjes te hakken en door de eiersalade te roeren. Een wat frissere smaak? Gebruik dan eens mayonaise met wat yoghurt. Ook is het lekker om er een paar druppeltjes worcestershiresauce doorheen te doen.

Bewaren

Je kan de eiersalade zeker enkele dagen bewaren in je koelkast, span er gewoon een velletje vershoudfolie over. Bij ons is deze zelfgemaakte eiersalade trouwens meestal dezelfde dag nog op.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Zelf eiersalade maken
Zelf eiersalade maken
Zelf eiersalade maken
Zelf eiersalade maken
Zelf eiersalade maken

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens