Zelf knoflooksaus maken

Zelf knoflooksaus maken
Sauzen, spreads en dips
5 minuten
1 portie

Ik ben dol op knoflooksaus. Over de shoarma of op een broodje geeft het net dat beetje extra om het nog lekkerder te maken. Je kan het kant en klaar kopen maar zelf knoflooksaus maken is natuurlijk veel leuker, en je hebt er bijna niets voor nodig.

Op internet kan je waarschijnlijk honderden verschillende recepten vinden maar deze zelfgemaakte knoflooksaus is mijn favoriet. Een paar ingrediënten, vijf minuutjes werk en je homemade knoflooksaus is klaar. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 150 gr. Griekse yoghurt*
  • 50 gr. volle yoghurt
  • 1 el. mayonaise
  • handje bieslook
  • 3 tenen knoflook
  • scheutje citroensap

* Je kan ook voor Turkse yoghurt kiezen, neem er dan wel een met een hoog vetpercentage.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

De basis voor mijn zelfgemaakte knoflooksaus is yoghurt, ik meng een wat dikkere yoghurt zals Griekse of Turkse met gewone yoghurt. Zo krijgt de knoflooksaus een dikte die ik zelf prettig vind.

Doe de Griekse yoghurt, de gewone volle yoghurt en de mayonaise bij elkaar in een kom. Roer goed door elkaar met een garde en laat staan voor zo. Plet de teentjes knoflook zodat je ze makkelijk kan pellen en verwijder het velletje. Hak de knoflook goed fijn met een koksmes en voeg toe aan de yoghurt en mayonaise. Je kan de knoflook ook uitpersen maar met fijngehakte knoflook vind ik de knoflooksaus veel lekkerder. Probeer het gewoon allebei en kijk welke versie jij het lekkerst vindt.

Neem nu een handje verse bieslook en hak deze goed fijn, roer de bieslook met de garde door de knoflooksaus. Proef de knoflooksaus en voeg steeds een paar druppeltjes citroensap toe tot de saus lekker fris begint te smaken. Je kan kiezen voor een knijpflesje maar vers citroensap is aan te raden.

Je kan de zelfgemaakte knoflooksaus enkele dagen afgedekt bewaren in je koelkast. Heb je de knoflooksaus liever nog sterker dan kan je een extra teentje toevoegen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Zelf knoflooksaus maken
Zelf knoflooksaus maken

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens