Zelf knoflooksaus maken
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 150 gr. Griekse yoghurt*
- 50 gr. volle yoghurt
- 1 el. mayonaise
- handje bieslook
- 3 tenen knoflook
- scheutje citroensap
* Je kan ook voor Turkse yoghurt kiezen, neem er dan wel een met een hoog vetpercentage.
Bereidingswijze
De basis voor mijn zelfgemaakte knoflooksaus is yoghurt, ik meng een wat dikkere yoghurt zals Griekse of Turkse met gewone yoghurt. Zo krijgt de knoflooksaus een dikte die ik zelf prettig vind.
Doe de Griekse yoghurt, de gewone volle yoghurt en de mayonaise bij elkaar in een kom. Roer goed door elkaar met een garde en laat staan voor zo. Plet de teentjes knoflook zodat je ze makkelijk kan pellen en verwijder het velletje. Hak de knoflook goed fijn met een koksmes en voeg toe aan de yoghurt en mayonaise. Je kan de knoflook ook uitpersen maar met fijngehakte knoflook vind ik de knoflooksaus veel lekkerder. Probeer het gewoon allebei en kijk welke versie jij het lekkerst vindt.
Neem nu een handje verse bieslook en hak deze goed fijn, roer de bieslook met de garde door de knoflooksaus. Proef de knoflooksaus en voeg steeds een paar druppeltjes citroensap toe tot de saus lekker fris begint te smaken. Je kan kiezen voor een knijpflesje maar vers citroensap is aan te raden.
Je kan de zelfgemaakte knoflooksaus enkele dagen afgedekt bewaren in je koelkast. Heb je de knoflooksaus liever nog sterker dan kan je een extra teentje toevoegen.