Aardbeien, frambozen en blauwe bessen smoothie met honing

Aardbeien, frambozen en blauwe bessen smoothie met honing
Smoothies & shakes
5 minuten
4 smoothies

Zoek je een lekkere smoothie om je dag mee te beginnen of als tussendoortje? Probeer dan deze lekkere aardbeien, frambozen en blauwe bessen smoothie met honing eens. Deze makkelijk te maken vruchtensmoothie is trouwens ook lekker als toetje, neem dan wel een wat kleinere hoeveelheid.

Met de aardbeien, frambozen en blauwe bessen krijg je meteen een lekkere portie fruit binnen. De honing maakt deze smoothie net iets zachter, als je een wat frissere smaak wilt laat je deze gewoon weg. Door wat lijnzaad toe te voegen vult deze smoothie nog meer. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 250 gr. aardbeien
  • 250 gr. frambozen
  • 150 gr. blauwe bessen
  • 250 ml. volle yoghurt
  • 350 ml. volle melk
  • 1 el. vloeibare honing
  • 2 tl. lijnzaad

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Leg het fruit een half uurtje vantevoren even in de vriezer zodat het lekker koud wordt. Laat vooral niet te lang liggen want dan bevriest het fruit. Trouwens ook lekker om eens te doen want zo kan je makkelijk zelf yoghurtijs maken, maar dat is een ander recept.

Snijd de kroontjes van de aardbeien, halveer de aardbeien en doe ze in de blender. Doe ook de frambozen en de blauwe bessen erbij en giet er de volle yoghurt en volle melk bij. Je kan ook halfvolle zuivel gebruiken maar ik vind volle zuivel net wat lekkerder.

Voeg een eetlepel vloeibare honing toe en het lijnzaad en gebruik de smoothiestand op je blender om er een smoothie van te maken. Heb je geen speciale smoothiestand? Begin dan met een lage snelheid, ga steeds wat hoger en als alles mooi geblend is weer wat lager. Zo krijgt al het fruit de kans om mooi gepureerd te worden.

Giet de smoothies in een flink glas of speciale smoothiebeker en drink ze direct op. Je kan de smoothies even in de koelkast bewaren maar niet te lang, de smoothies zullen dan namelijk wat zuurder worden. Hou je van een wat frissere smaak voor je smoothie dan kan je de honing eventueel achterwege laten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Aardbeien, frambozen en blauwe bessen smoothie met honing
Aardbeien, frambozen en blauwe bessen smoothie met honing
Aardbeien, frambozen en blauwe bessen smoothie met honing
Aardbeien, frambozen en blauwe bessen smoothie met honing


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens