Bananen smoothie

Bananen smoothie

Als zoonlief mag kiezen welk toetje hij wil is dat negen van de tien keer deze bananen smoothie. Ik heb deze heerlijke smoothie inmiddels al tientallen keren gemaakt en ook zelf vind ik het nog steeds een toppertje. In de zomervakantie kwam ik er alleen achter dat het recept nog niet op Kookidee stond.

De hoogste tijd dus om deze lekkere bananen smoothie met je te delen. De smoothie is echt supermakkelijk om te maken en staat dan ook zo bij je op tafel. Bij ons is deze bananen smoothie al jarenlang een favoriet, hopelijk vind jij hem net zo lekker. Hieronder vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 4 rijpe bananen
  • ca. 300 ml. melk*
  • ca. 250 gr. yoghurt*
  • 8 gr. vanillesuiker

* Zelf kies ik altijd voor volle melk en yoghurt maar ook met halfvolle zuivelproducten is deze bananen smoothie heerlijk.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Het lekkerst vind ik de bananen smoothie met rijpe bananen. Heb je overrijpe bananen dan zijn deze nog zoeter en kan je de vanillesuiker eventueel achterwege laten. Zelf vind ik het een heerlijk extra smaakje aan de smoothie geven.

Pel vier rijpe bananen en snijd deze in plakken. Doe de plakjes banaan in een blender en doe hier ongeveer 300 ml. volle melk en zo'n 250 gr. volle yoghurt bij. Doe er de inhoud van een zakje vanillesuiker (8 gram) bij en gebruik indien aanwezig de smoothie stand op je blender. Heb je deze stand niet begin dan op lage snelheid en zet deze steeds een tikje hoger, op het eind doe je de snelheid weer iets lager en je bananen smoothie is klaar.

Heb je nou geen blender dan kan je ook alles in een hoge kom doen en het geheel met een staafmixer pureren. Meng alles net zo lang tot je een mooie gladde en luchtige bananen smoothie overhoudt. Giet de inhoud van de blender in vier hoge glazen en serveer met een dik rietje.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Bananen smoothie

Bananen smoothie

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens