Bananen smoothie

Bananen smoothie

Als zoonlief mag kiezen welk toetje hij wil is dat negen van de tien keer deze bananen smoothie. Ik heb deze heerlijke smoothie inmiddels al tientallen keren gemaakt en ook zelf vind ik het nog steeds een toppertje. In de zomervakantie kwam ik er alleen achter dat het recept nog niet op Kookidee stond.

De hoogste tijd dus om deze lekkere bananen smoothie met je te delen. De smoothie is echt supermakkelijk om te maken en staat dan ook zo bij je op tafel. Bij ons is deze bananen smoothie al jarenlang een favoriet, hopelijk vind jij hem net zo lekker. Hieronder vind je het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 smoothies

  • 4 rijpe bananen
  • ca. 300 ml. melk*
  • ca. 250 gr. yoghurt*
  • 8 gr. vanillesuiker

* Zelf kies ik altijd voor volle melk en yoghurt maar ook met halfvolle zuivelproducten is deze bananen smoothie heerlijk.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Het lekkerst vind ik de bananen smoothie met rijpe bananen. Heb je overrijpe bananen dan zijn deze nog zoeter en kan je de vanillesuiker eventueel achterwege laten. Zelf vind ik het een heerlijk extra smaakje aan de smoothie geven.

Pel vier rijpe bananen en snijd deze in plakken. Doe de plakjes banaan in een blender en doe hier ongeveer 300 ml. volle melk en zo'n 250 gr. volle yoghurt bij. Doe er de inhoud van een zakje vanillesuiker (8 gram) bij en gebruik indien aanwezig de smoothie stand op je blender. Heb je deze stand niet begin dan op lage snelheid en zet deze steeds een tikje hoger, op het eind doe je de snelheid weer iets lager en je bananen smoothie is klaar.

Heb je nou geen blender dan kan je ook alles in een hoge kom doen en het geheel met een staafmixer pureren. Meng alles net zo lang tot je een mooie gladde en luchtige bananen smoothie overhoudt. Giet de inhoud van de blender in vier hoge glazen en serveer met een dik rietje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Bananen smoothie'
Afbeelding bij 'Bananen smoothie'