De ultieme bananenmilkshake met verse vanille

De ultieme bananenmilkshake met verse vanille

Wist je dat de bananenmilkshake een van de meest gevraagde milkshakes bij de McDonald’s is? Ook thuis is een milkshake heel makkelijk te maken, als je een blender of staafmixer hebt heb je dat binnen een paar minuutjes gedaan. De smaak is bovendien nog eens stukken voller dan de milkshakes die zo uit een machine komen.

Deze bananenmilkshake met verse vanille is mijn favoriete shake, ook die van zoonlief trouwens die zo’n zelfgemaakte bananenshake zo op heeft. Door de verse vanille, de volle melk en de flinke portie banaan is deze milkshake iedere keer weer een traktatie.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 rijpe bananen
  • 3 of 4 bolletjes roomijs
  • 200 ml. volle melk
  • 1/4 merg van vanillestokje

Bereidingswijze

Leg van tevoren een of meerdere longdrinkglazen of andere hoge glazen in je vriezer zodat deze goed afkoelen.

Pel de bananen, snijd deze in plakjes en doe ze in je blender. Schep 3 tot 4 bolletjes roomijs en voeg deze samen met de melk toe in je blender. Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap met een scherp mesje de merg er uit. Voeg 1/4 deel van het merg per milkshake toe aan de blender.

Laat de blender een halve minuut draaien zodat alles goed dun wordt en giet de milkshake in een koud glas. Rietje erin en drinken maar, heerlijk schuimig en vol van smaak! Als je geen blender hebt kan je deze milkshake natuurlijk ook met een staafmixer maken.

Heb je geen vanillestokje dan kan je natuurlijk ook 5 gram vanillesuiker of een klein scheutje vanille essence toevoegen. Wil je een wat zoetere milkshake dan doe je er nog een theelepel suiker bij. Hoe rijper je bananen zijn hoe zoeter je milkshake zal smaken.

Variaties

Hou je niet van banaan dan laat je deze gewoon weg en je krijgt een heerlijke vanillemilkshake. Of vervang de 2 bananen voor 200 gr. aardbeien voor een lekkere aardbeienmilkshake. Liever een chocolademilkshake? Neem dan bolletjes chocolade-ijs in plaats van roomijs of vervang de melk door volle chocomel, of doe het allebei voor een explosie van chocolade.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

De ultieme bananenmilkshake met verse vanille

De ultieme bananenmilkshake met verse vanille

De ultieme bananenmilkshake met verse vanille

De ultieme bananenmilkshake met verse vanille

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens