Een heerlijk frisse smoothie met watermeloen en komkommer

Een heerlijk frisse smoothie met watermeloen en komkommer
Smoothies & shakes
5 minuten
4 smoothies

Een part watermeloen is eigenlijk al een traktatie op zich, maar je kan er ook een heerlijke smoothie mee maken. Deze frisse smoothie met watermeloen en komkommer bijvoorbeeld. Super gezond, heel erg lekker en ook nog eens zo klaar. Heerlijk op een warme dag.

In deze watermeloensmoothie maalde ik de meloenpitten gewoon mee, lekker makkelijk en ook nog eens gezonder. Meloenpitten bevatten namelijk veel vitaminen en mineralen, zonde om weg te gooien dus. Wil je deze lekkere smoothie zelf maken dan vind je hier het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 1 kleine watermeloen
  • 1/2 komkommer
  • 350 ml. water
  • verse basilicum of munt (optioneel)

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Het recept voor deze watermeloen smoothie is heel erg makkelijk. Snij de meloen in vier parten en daarna in wat kleinere stukken, schep het vruchtvlees én de pitten er uit met een lepel en doe in een blender.

Snij een halve komkommer in de lengte doormidden en daarna in plakjes. Doe de komkommer bij de watermeloen in je blender. Giet er 350 milliliter ijskoud water bij en voor een extra frisse kick wat blaadjes verse munt of basilicum.

Gebruik de smoothiestand op je blender of begin op de laagste stand, ga steeds een stapje hoger en aan het eind weer wat lager. Zodra de meloen volledig is gepureerd is je smoothie klaar.

Tip: maak van tevoren vier grote glazen even nat onder de kraan en leg een kwartiertje in je vriezer. Serveer hier de smoothie in.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Een heerlijk frisse smoothie met watermeloen en komkommer
Een heerlijk frisse smoothie met watermeloen en komkommer
Een heerlijk frisse smoothie met watermeloen en komkommer
Een heerlijk frisse smoothie met watermeloen en komkommer


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens