Een heerlijke aardbeienmilkshake

Een heerlijke aardbeienmilkshake
Smoothies & shakes
5 minuten
4 personen

Als kind was ik al dol op milkshakes en dat is eigenlijk nooit meer veranderd. Hoewel de bananenmilkshake bij mij met stip op één staat gaat een heerlijke aardbeienmilkshake er eigenlijk ook altijd wel in. Gisteren maakte ik er weer eentje en we hebben heerlijk zitten slurpen in de tuin, want zo hoort dat bij een milkshake!

Voor deze lekkere aardbeienmilkshake gebruikte ik maar drie ingrediënten: heel veel aardbeien, roomijs en wat volle melk. Omdat ik lekker veel fruit gebruikte had de milkshake een heerlijk zoete smaak en hoefde ik geen suiker of honing meer toe te voegen. Wil je deze lekkere aardbeienmilkshake zelf eens maken dan vind je hier het supersnelle recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. verse aardbeien
  • 500 ml. vanille roomijs
  • 500 ml. volle melk

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Haal het ijs een kwartiertje van tevoren uit de vriezer zodat je het er makkelijk uit kan scheppen. Zet vast vier grote glazen in de vriezer zodat deze lekker koud worden.

Verwijder de kroontjes van een halve kilo aardbeien en doe deze samen met het ijs in een blender. Bewaar eventueel vier aardbeien met kroontje als je de glazen nog leuk wilt decoreren.

Voeg een halve liter volle melk toe en meng alles door elkaar met de blender. Ik begin altijd met de laagste snelheid, ga steeds een stapje hoger en verlaag aan het eind stap voor stap de snelheid weer.

Haal de glazen uit de vriezer en verdeel de aardbeienmilkshake over de vier koude glazen. Maak eventueel een sneetje in de onderkant van de vier resterende aardbeien en schuif over de rand van ieder glas. Doe er een rietje in iedere aardbeienmilkshake en slurpen maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Een heerlijke aardbeienmilkshake
Een heerlijke aardbeienmilkshake
Een heerlijke aardbeienmilkshake


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens