Een heerlijke aardbeienmilkshake

Een heerlijke aardbeienmilkshake

Als kind was ik al dol op milkshakes en dat is eigenlijk nooit meer veranderd. Hoewel de bananenmilkshake bij mij met stip op één staat gaat een heerlijke aardbeienmilkshake er eigenlijk ook altijd wel in. Gisteren maakte ik er weer eentje en we hebben heerlijk zitten slurpen in de tuin, want zo hoort dat bij een milkshake!

Voor deze lekkere aardbeienmilkshake gebruikte ik maar drie ingrediënten: heel veel aardbeien, roomijs en wat volle melk. Omdat ik lekker veel fruit gebruikte had de milkshake een heerlijk zoete smaak en hoefde ik geen suiker of honing meer toe te voegen. Wil je deze lekkere aardbeienmilkshake zelf eens maken dan vind je hier het supersnelle recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. verse aardbeien
  • 500 ml. vanille roomijs
  • 500 ml. volle melk

Bereidingswijze

Haal het ijs een kwartiertje van tevoren uit de vriezer zodat je het er makkelijk uit kan scheppen. Zet vast vier grote glazen in de vriezer zodat deze lekker koud worden.

Verwijder de kroontjes van een halve kilo aardbeien en doe deze samen met het ijs in een blender. Bewaar eventueel vier aardbeien met kroontje als je de glazen nog leuk wilt decoreren.

Voeg een halve liter volle melk toe en meng alles door elkaar met de blender. Ik begin altijd met de laagste snelheid, ga steeds een stapje hoger en verlaag aan het eind stap voor stap de snelheid weer.

Haal de glazen uit de vriezer en verdeel de aardbeienmilkshake over de vier koude glazen. Maak eventueel een sneetje in de onderkant van de vier resterende aardbeien en schuif over de rand van ieder glas. Doe er een rietje in iedere aardbeienmilkshake en slurpen maar.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een heerlijke aardbeienmilkshake

Een heerlijke aardbeienmilkshake

Een heerlijke aardbeienmilkshake

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens