Een heerlijke banaan- en aardbeiensmoothie

Een heerlijke banaan- en aardbeiensmoothie

Van kinds af aan ben ik al dol op bananen, lekker uit de hand of in een heerlijke smoothie of milkshake. Deze lekker frisse banaan- en aardbeismoothie staat dan ook bovenaan mijn lijstje smoothies. Heerlijk na het avondeten of gewoon lekker tussendoor, of met wat extra havervlokken als ontbijtje. Dat is pas een lekker begin van je dag!

Ik gebruik bij het maken van smoothies en milkshakes altijd zo rijp mogelijke bananen. Overrijpe bananen hebben de meest aanwezige smaak en kan je dus prima verwerken in een lekkere smoothie. Voor een wat frissere smaak kan je de honing weglaten, zelf vind ik het juist een extra lekker smaakje geven. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 smoothies

  • 4 rijpe bananen
  • 250 gr. aardbeien
  • 300 ml melk
  • 300 ml. yoghurt
  • scheutje vloeibare honing*
  • 4 tl. lijnzaad
  • 4 el. havervlokken

* In plaats van een scheutje honing kan je ook een zakje (8 gr.) vanillesuiker toevoegen. Dit geeft een heerlijke smaak aan deze smoothie, al is het daardoor iets minder gezond.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Pel de bananen en snij deze in plakken. Haal de kroontjes van de aardbeien en halveer eventueel de grootste aardbeien. Doe de aardbeien en stukken banaan in een blender en voeg hier de melk en de yoghurt aan toe.

Doe het lijnzaad en de havervlokken erbij en doe er naar smaak wat vloeibare honing (of vanillesuiker) bij. Als je de smoothie als ontbijtsmoothie neemt kan je flink wat extra havermout toevoegen, gebruik dan 250 ml. yoghurt en 350 ml. melk.

Pureer het geheel in je blender tot een romige smoothie. Laat de snelheid van de blender eerst oplopen en daarna weer aflopen, of gebruik de smoothiestand als je blender dit heeft. Heb je geen blender dan kan je deze smoothie ook met een staafmixer maken.

Tip: voeg een paar bolletjes vanilleijs toe of laat de banaan vantevoren in de vriezer afkoelen. Zo krijg je een soort milkshake, heerlijk op een warme dag.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een heerlijke banaan- en aardbeiensmoothie'
Afbeelding bij 'Een heerlijke banaan- en aardbeiensmoothie'
Afbeelding bij 'Een heerlijke banaan- en aardbeiensmoothie'