Een heerlijke banaan- en aardbeiensmoothie

Een heerlijke banaan- en aardbeiensmoothie
Smoothies & shakes
5 minuten
4 smoothies

Van kinds af aan ben ik al dol op bananen, lekker uit de hand of in een heerlijke smoothie of milkshake. Deze lekker frisse banaan- en aardbeismoothie staat dan ook bovenaan mijn lijstje smoothies. Heerlijk na het avondeten of gewoon lekker tussendoor, of met wat extra havervlokken als ontbijtje. Dat is pas een lekker begin van je dag!

Ik gebruik bij het maken van smoothies en milkshakes altijd zo rijp mogelijke bananen. Overrijpe bananen hebben de meest aanwezige smaak en kan je dus prima verwerken in een lekkere smoothie. Voor een wat frissere smaak kan je de honing weglaten, zelf vind ik het juist een extra lekker smaakje geven. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 4 rijpe bananen
  • 250 gr. aardbeien
  • 300 ml melk
  • 300 ml. yoghurt
  • scheutje vloeibare honing*
  • 4 tl. lijnzaad
  • 4 el. havervlokken

* In plaats van een scheutje honing kan je ook een zakje (8 gr.) vanillesuiker toevoegen. Dit geeft een heerlijke smaak aan deze smoothie, al is het daardoor iets minder gezond.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Pel de bananen en snij deze in plakken. Haal de kroontjes van de aardbeien en halveer eventueel de grootste aardbeien. Doe de aardbeien en stukken banaan in een blender en voeg hier de melk en de yoghurt aan toe.

Doe het lijnzaad en de havervlokken erbij en doe er naar smaak wat vloeibare honing (of vanillesuiker) bij. Als je de smoothie als ontbijtsmoothie neemt kan je flink wat extra havermout toevoegen, gebruik dan 250 ml. yoghurt en 350 ml. melk.

Pureer het geheel in je blender tot een romige smoothie. Laat de snelheid van de blender eerst oplopen en daarna weer aflopen, of gebruik de smoothiestand als je blender dit heeft. Heb je geen blender dan kan je deze smoothie ook met een staafmixer maken.

Tip: voeg een paar bolletjes vanilleijs toe of laat de banaan vantevoren in de vriezer afkoelen. Zo krijg je een soort milkshake, heerlijk op een warme dag.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een heerlijke banaan- en aardbeiensmoothie
Een heerlijke banaan- en aardbeiensmoothie
Een heerlijke banaan- en aardbeiensmoothie

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens