Een heerlijke smoothie met aardbei en blauwe bessen

Een heerlijke smoothie met aardbei en blauwe bessen

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een smoothie had gemaakt, toen ik laatst bij de supermarkt was werd ik weer op het idee gebracht door het promotieteam van Innocent. Waarvoor dank ;) Ik ging alleen niet naar huis met flesjes Innocent maar met verse aardbeien en blauwe bessen om lekker zélf een smoothie te maken.

Thuis keek ik voor de gein eens naar de ingrediënten van de ‘braam, aardbei en zwarte bessen’ smoothie van Innocent. Ik moet toegeven dat er geen rare E-nummers in zitten maar één aardbei, drie bramen en 20 besjes vond ik wel een beetje karig. Deze smoothie heb je zo gemaakt en is heerlijk als ontbijt, of als lunch want dat heb ik net gedaan.

Als je onderweg bent is zo’n smoothie van Innocent een prima alternatief, maar als je thuis een blender hebt staan maak je de lekkerste smoothies toch echt gewoon zelf!

Recept

Ingrediënten

1 smoothie

  • 200 gr. aardbeien
  • 100 gr. blauwe bessen
  • 150 ml. (volle) yoghurt
  • 100 ml. (volle) melk
  • 2 el. havermout
  • 1 tl. lijnzaad

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Spoel de aardbeien en blauwe bessen even af en haal daarna de kroontjes van de aardbeien. Doe de blauwe bessen en aardbeien samen in de blender en voeg daar de yoghurt, melk, havermout en het lijnzaad aan toe. Wil je een vleugje zoet in je smoothie dan kan je er eventueel een klein scheutje honing aan toevoegen. Echt nodig heeft deze smoothie het trouwens niet.

Pureer alles in je blender tot je een mooie vloeibare smoothie hebt. Ik heb een speciale smoothie stand op mijn blender waardoor deze er perfect uitkomt. Anders begin je op een lage snelheid, gaat steeds wat sneller en eindigt weer met een lage snelheid. Zo mengt alles goed door elkaar en kan jij binnen een minuutje genieten van een heerlijke smoothie met aardbei en blauwe bessen. Lekker serveren in een hoog glas met een rietje.

Heb je geen blender dan kan je deze smoothie ook prima bereiden met een staafmixer. Doe alle ingrediënten in een maatbeker of hoge kom en pureer alles tot een smoothie.

Tip: zorg dat de aardbeien en blauwe bessen lekker koud zijn door ze voor gebruik een half uurtje in je vriezer te leggen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een heerlijke smoothie met aardbei en blauwe bessen'
Afbeelding bij 'Een heerlijke smoothie met aardbei en blauwe bessen'
Afbeelding bij 'Een heerlijke smoothie met aardbei en blauwe bessen'
Afbeelding bij 'Een heerlijke smoothie met aardbei en blauwe bessen'