Een lekker simpel aardbeiendrankje

Een lekker simpel aardbeiendrankje
Drankjes, Smoothies & shakes
5 minuten
2 personen

Hollandse aardbeien, vers geplukt bij een Hollandse boer of gewoon uit de supermarkt. Hier gaan er bakken per week doorheen, lekker in een schaaltje op tafel maar ook in smoothies en shakes. Dit lekker simpele aardbeiendrankje is een van mijn favorieten als ik zin heb in wat lekkers en behoefte heb aan een kleine vitamineboost.

Aardbeien zijn namelijk niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel erg gezond. Aardbeien bevatten namelijk na de kiwi de meeste vitamines C. Bovendien bevatten aardbeien ook nog eens foliumzuur en kalium. Tot zover mijn pleidooi voor de aardbei!

Het is zonde om er teveel smaken en ingrediënten bij te doen dus dit aardbeiendrankje hou ik echt heel simpel. Beetje water, beetje honing en een beetje citroensap. Het staat echt zo op tafel dus probeer het gewoon eens.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 500 gr. aardbeien
  • 200 ml. water
  • handje ijsblokjes
  • scheutje vloeibare honing
  • paar drupjes citroensap

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de kroontjes van de aardbeien (bewaar er twee mét kroontje) en doe deze samen met de ijsblokjes, het water en een scheutje honing in een blender. Knijp er wat vers citroensap overheen (dit haalt de smaak wat omhoog) en meng in je blender tot je een mooi vloeibaar mengsel overhoudt.

Giet je drankje in de glazen en maak in de overgebleven twee aardbeien een sneetje, steek deze op de rand van het glas. Ziet er gewoon leuk uit en je kan hem na je drankje dan lekker oppeuzelen.

Variaties

Wil je eens wat anders pluk dan één takje basilicum en doe de blaadjes in de blender en pureer deze mee. Eventueel kan je de honing ook weglaten maar ik vind dit juist een lekker smaakje geven. Geen honing in huis dan kan je ook een theelepel suiker, een scheutje agavesiroop of bijvoorbeeld een scheutje limonadesiroop gebruiken.

Dit aardbeiendrankje kan je trouwens ook proberen met 250 gr. frambozen en 250 gr. aardbeien, hij krijgt dan een net wat andere smaak die ook héél lekker is. Of doe er wat andere rode vruchten doorheen, of druiven, of... probeer maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Een lekker simpel aardbeiendrankje
Een lekker simpel aardbeiendrankje
Een lekker simpel aardbeiendrankje


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens