Een lekker simpel aardbeiendrankje

Een lekker simpel aardbeiendrankje

Hollandse aardbeien, vers geplukt bij een Hollandse boer of gewoon uit de supermarkt. Hier gaan er bakken per week doorheen, lekker in een schaaltje op tafel maar ook in smoothies en shakes. Dit lekker simpele aardbeiendrankje is een van mijn favorieten als ik zin heb in wat lekkers en behoefte heb aan een kleine vitamineboost.

Aardbeien zijn namelijk niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel erg gezond. Aardbeien bevatten namelijk na de kiwi de meeste vitamines C. Bovendien bevatten aardbeien ook nog eens foliumzuur en kalium. Tot zover mijn pleidooi voor de aardbei!

Het is zonde om er teveel smaken en ingrediënten bij te doen dus dit aardbeiendrankje hou ik echt heel simpel. Beetje water, beetje honing en een beetje citroensap. Het staat echt zo op tafel dus probeer het gewoon eens.

Recept

Ingrediënten

2 personen

  • 500 gr. aardbeien
  • 200 ml. water
  • handje ijsblokjes
  • scheutje vloeibare honing
  • paar drupjes citroensap

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de kroontjes van de aardbeien (bewaar er twee mét kroontje) en doe deze samen met de ijsblokjes, het water en een scheutje honing in een blender. Knijp er wat vers citroensap overheen (dit haalt de smaak wat omhoog) en meng in je blender tot je een mooi vloeibaar mengsel overhoudt.

Giet je drankje in de glazen en maak in de overgebleven twee aardbeien een sneetje, steek deze op de rand van het glas. Ziet er gewoon leuk uit en je kan hem na je drankje dan lekker oppeuzelen.

Variaties

Wil je eens wat anders pluk dan één takje basilicum en doe de blaadjes in de blender en pureer deze mee. Eventueel kan je de honing ook weglaten maar ik vind dit juist een lekker smaakje geven. Geen honing in huis dan kan je ook een theelepel suiker, een scheutje agavesiroop of bijvoorbeeld een scheutje limonadesiroop gebruiken.

Dit aardbeiendrankje kan je trouwens ook proberen met 250 gr. frambozen en 250 gr. aardbeien, hij krijgt dan een net wat andere smaak die ook héél lekker is. Of doe er wat andere rode vruchten doorheen, of druiven, of... probeer maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een lekker simpel aardbeiendrankje'
Afbeelding bij 'Een lekker simpel aardbeiendrankje'
Afbeelding bij 'Een lekker simpel aardbeiendrankje'