Een superlekkere smoothie ananas, peer en banaan

Een superlekkere smoothie ananas, peer en banaan

Een hele ananas, wat doe je daar mee als je geen zin hebt om hem zo op te peuzelen? Nou, heel eenvoudig… dan snijd je hem in stukken, plukt wat ander fruit uit de fruitschaal en maakt er een lekkere smoothie van. Zo gezegd, zo gedaan dus die hebben we net bij de lunch lekker opgedronken.

Zelf ook een lekkere smoothie ananas, peer en banaan maken? Hieronder vind je het recept, je hebt hem echt zo gemaakt en hij was superlekker. Morgen als het weer 30 graden wordt is dit natuurlijk helemaal de ideale tropische smoothie. Proost!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 1 ananas
  • 2 peren
  • 1 banaan
  • 200 ml. melk
  • 150 ml. yoghurt
  • 8 ijsblokjes

Bereidingswijze

Schil de peren en snijd in stukjes, klokhuis verwijderen. Pel de banaan en snijd in plakjes. Schil de ananas en snijd in blokjes. Ik schil een ananas door de kop en kont er af te snijden en dan met een lang mes voorzichtig langs de binnenkant van de schil de ananas los te snijden. Hierna wip je de ananas zo uit de schil, snijd deze in dikke plakken en deze plakken weer in blokjes. Wipt de ananas er niet uit? Even in de lengte een snee in de schil en je doet zijn jasje zo uit.

Doe de ijsblokjes in je blender en maal deze fijn. Voeg hierna de ananas, de banaan en de peren toe en schenk hier de melk en de yoghurt bij. Zet de blender in de smoothie-stand of begin anders op de lage stand en zet deze steeds wat hoger, daarna weer wat lager tot alles mooi vloeibaar is. En klaar is je tropische smoothie met ananas, banaan en peer. Heerlijk!

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een superlekkere smoothie ananas, peer en banaan

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens