Een supermakkelijke sinaasappel kiwi smoothie

Een supermakkelijke sinaasappel kiwi smoothie
Smoothies & shakes
5 minuten
2 smoothies

Vroeger dronk ik regelmatig een versgeperst glaasje jus d’orange bij het ontbijt maar daar is de laatste tijd de klad een beetje ingekomen. Laatst had ik een smoothie gemaakt met kiwi en sinaasappels en die was zo lekker dat ik deze traditie misschien maar weer eens nieuw leven in ga blazen.

Je hebt deze sinaasappel-kiwi smoothie echt binnen een paar minuutjes op tafel staan en de smaak is heerlijk fris en zoet. En ja, ik weet dat een smoothie of sapje minder gezond is dan los fruit maar af en toe zondigen mag natuurlijk best wel eens. Hier lees je hoe ik deze lekkere smoothie heb gemaakt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 smoothies)

  • 6 sinaasappels
  • 4 kiwi's

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Halveer de sinaasappels en pers deze uit tot een lekkere jus d'orange. Halveer ook de kiwi's en haal het vruchtvlees met een grote lepel uit de schil. Snijd de kiwi in wat kleinere stukjes en pureer deze stukjes in je blender.

Giet nu de jus d'orange in je blender en druk een paar keer op de pulse-knop zodat alles goed mengt. Je hebt nu een heerlijke smoothie die je lekker bij je ontbijtje kan drinken.

Wil je liever een volledige maaltijd in je glas? Pureer dan nog een gepelde en in stukjes gesneden banaan en een handje havervlokken mee.

Tip: heb je ook altijd zo'n moeite met het schillen van een kiwi? Misschien is deze truc dan wel wat voor je waarbij je ziet hoe je een kiwi schilt met een glas.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Een supermakkelijke sinaasappel kiwi smoothie
Een supermakkelijke sinaasappel kiwi smoothie
Een supermakkelijke sinaasappel kiwi smoothie
Een supermakkelijke sinaasappel kiwi smoothie


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens