Frisse smoothie met banaan, appel en honing

Frisse smoothie met banaan, appel en honing
Smoothies & shakes
5 minuten
2 smoothies

Thuis maken wij regelmatig smoothies en we hebben dan ook bijna altijd voldoende fruit op voorraad. Bijna… want laatst had ik zin in een smoothie terwijl we alleen maar wat appels en bananen in de fruitschaal hadden liggen. Een mooie aanleiding om eens te proberen of je met die twee ingrediënten wat lekkers kon maken.

Het resultaat was een hele lekkere smoothie waar ik behalve banaan en appel ook nog wat honing, lijnzaad en melk aan toe had gevoegd. Nog een paar ijsklontjes erbij om hem wat koeler te krijgen en je krijgt een hele makkelijke maar vooral frisse smoothie. Voor herhaling vatbaar dus, hier het recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 smoothies)

  • 2 bananen
  • 2 appels
  • 500 ml. melk
  • scheut honing
  • 3 el. gebroken lijnzaad
  • ijsblokjes

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Pel de banaan en snijd deze in plakjes. Was de appels goed af en snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snij de partjes in kleine stukjes. Je hoeft de appels dus niet te schillen. Doe een paar ijsblokjes in je blender en maal deze goed fijn. Voeg daarna de stukken appel en banaan toe en doe daar 500 ml. melk, een flinke scheut honing en het lijnzaad bij.

Pureer alles in je blender, als je een smoothie stand hebt gebruik je die en anders begin je op een lage snelheid en zet je die steeds wat hoger. Aan het einde weer wat lager en klaar is je smoothie. Als je geen blender hebt kan je deze smoothie natuurlijk ook met een staafmixer bereiden. De ijsklontjes kan je dan het best even in een plastic zakje doen en verkruimelen met iets zwaars.

Tip: deze smoothie is lekker fris en zoet, wil je een beetje een zuurtje in je mond dan kan je er nog een eetlepel citroensap aan toevoegen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Frisse smoothie met banaan, appel en honing
Frisse smoothie met banaan, appel en honing
Frisse smoothie met banaan, appel en honing
Frisse smoothie met banaan, appel en honing


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens