Frisse smoothie met banaan, mango, kokoswater en limoen

Frisse smoothie met banaan, mango, kokoswater en limoen
Smoothies & shakes
10 minuten
2 smoothies

Van Froothie kreeg ik een Optimum NutriForce Extractor toegestuurd. Een hele mond vol maar het is een mooie en praktische blender, hier lees je mijn review over deze blender. Ik maakte er o.a. een frisse smoothie met banaan, mango, kokoswater en limoen mee.

Deze heerlijke smoothie krijgt een lekker fris smaakje door het sap van de limoen. Dit combineert echt perfect met de zoete smaak van de banaan, mango en het kokoswater. Wil je deze lekkere smoothie zelf eens maken dan vind je hieronder het eenvoudige recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 smoothies)

  • 2 bananen
  • 2 mango's
  • 400 ml. kokoswater
  • 1/2 limoen (sap)

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Pel de bananen en snijd deze in plakjes, doe de plakjes banaan in je blenderkan. Schil de mango's en snijd deze in stukjes, doe ook de mango in de blenderkan. Eerder schreef ik al eens een stukje hoe je makkelijk een mango kan schillen.

Knijp nu een halve limoen uit boven je blenderkan en voeg er het kokoswater bij. Blend alles tot een smoothie met de smoothiestand op je blenderkan. Heb je geen smoothiestand begin dan op een lage stand en ga steeds een tandje hoger, op het einde weer wat lager en je smoothie is klaar. De Optimum NutriForce Extractor heeft trouwens maar twee snelheden maar de smoothie was echt binnen no time klaar.

Schenk de smoothie vervolgens in de glazen en drink deze meteen op. Vers gemaakt zijn ze namelijk het allerlekkerst. Veel makkelijker kan ik dit smoothierecept niet maken, ik zou hem zeker eens proberen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Frisse smoothie met banaan, mango, kokoswater en limoen
Frisse smoothie met banaan, mango, kokoswater en limoen


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens