Ontbijtsmoothie met appel, peer, banaan en kaneel

Ontbijtsmoothie met appel, peer, banaan en kaneel
Ontbijt, Smoothies & shakes
5 minuten
4 smoothies

Ik maak de laatste tijd weer regelmatig smoothies, lekker frisse smoothies als toetje na het eten of juist een lekker vullende voor bij het ontbijt. Een smoothie heb je eigenlijk zo gemaakt en het is een prima manier om snel het ene en ander binnen te krijgen.

Zoals uit onderzoeken blijkt is het natuurlijk altijd beter om gewoon vers fruit te eten maar dat komt er bij mij niet altijd van. Deze smoothies zijn dan voor mij een prima alternatief, en ik vind ze ook nog eens heel erg lekker.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 3 bananen
  • 3 appels
  • 3 peren
  • 250 ml. yoghurt
  • 450 ml. melk
  • 4 el. havermout
  • 2 tl. gebroken lijnzaad
  • snufje kaneel

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Was de appels en peren onder de stromende kraan en veeg daarna goed droog. Snijd ze in vieren, verwijder het klokkenhuis en snijd daarna in kleinere stukken. Je hoeft de appels en peren niet te schillen.

Pel vervolgens de bananen en snijd deze ook in kleine stukjes. Doe het gesneden fruit in je blender en voeg de melk en de yoghurt toe. Schep het lijnzaad en de havermout in je blender en pureer op de smoothiestand van je blender tot een dunne smoothie.

Heb je geen smoothiestand op je blender dan begin je op een lage stand en ga je steeds wat hoger, op het einde kies je weer voor de lage stand zodat de ingrediënten bovenin nog wat naar beneden kunnen zakken.

Voeg naar smaak wat kaneel toe en druk een paar keer op de pulse-knop zodat de kaneel goed door de smoothie wordt gemengd. Als je geen blender hebt kan je deze smoothie natuurlijk ook met een staafmixer maken.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Ontbijtsmoothie met appel, peer, banaan en kaneel
Ontbijtsmoothie met appel, peer, banaan en kaneel
Ontbijtsmoothie met appel, peer, banaan en kaneel
Ontbijtsmoothie met appel, peer, banaan en kaneel
Ontbijtsmoothie met appel, peer, banaan en kaneel

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens