Smoothie banaan, mango, kiwi en avocado

Smoothie banaan, mango, kiwi en avocado
Smoothies & shakes
5 minuten
4 smoothies

Soms drink ik weken achter elkaar smoothies en soms weer weken niet. Nu het buiten weer wat lekkerder wordt krijg ik weer steeds meer zin in een zomerse smoothie. Bijvoorbeeld deze smoothie met banaan, mango, kiwi en avocado… voor mij is dat de zomer door een rietje.

Het voordeel van smoothies is dat je deze echt zo hebt gemaakt. Je snijdt het fruit, doet het met wat melk en yoghurt in een blender en klaar ben je. Ik doe er zelf altijd nog wat lijnzaad bij en als het wat vullender moet zijn ook nog havervlokken, bijvoorbeeld  als ontbijt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 2 bananen
  • 2 mango's
  • 2 kiwi's
  • 1 avocado
  • 4 tl. lijnzaad
  • 4 el. havervlokken (optioneel)
  • 250 ml. melk
  • 250 ml. yoghurt

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Pel de bananen en snijd in plakjes. Schil en snijd de mango's, hier zie je hoe dit het makkelijkst gaat. Halveer de avocado en verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Halveer de kiwi's en verwijder de schil door met een lepel langs de binnenkant te gaan.

Doe het gesneden fruit in je blender en voeg er wat lijnzaad en eventueel wat havervlokken aan toe. Doe er de yoghurt en melk bij en pureer het tot je een mooie romige smoothie hebt.

Heb je geen blender dan kan je deze smoothie natuurlijk ook bereiden met een staafmixer. Pureer dan eerst het fruit en meng er later de rest van de ingrediënten bij.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Smoothie banaan, mango, kiwi en avocado
Smoothie banaan, mango, kiwi en avocado
Smoothie banaan, mango, kiwi en avocado


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens