Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater

Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater
Smoothies & shakes
10 minuten
4 smoothies

Als je op zoek bent naar een lekkere zomerse smoothie moet je deze eens proberen. Deze smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater is namelijk superlekker en verfrissend. Een heerlijk drankje voor tussendoor of als dessert op een zomerse dag.

Meestal gebruik ik melk of yoghurt bij mijn smoothies maar deze met kokoswater is het proberen waard. Door het kokoswater wordt de smoothie namelijk lekker zoet maar blijft deze toch fris van smaak. Het makkelijke en lekkere recept voor deze smoothie vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 400 gr. verse ananas in stukjes
  • 2 mango's
  • 2 bananen
  • 600 ml. kokoswater

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zorg dat het kokoswater goed koel is door deze een dag vantevoren al in de koelkast te bewaren. Ben je dit vergeten leg het kokoswater dan twee uurtjes in de vriezer.

Doe de stukjes ananas in je blender. Zelf gebruikte ik voorgesneden stukjes verse ananas, ik zou geen ananas uit blik gebruiken omdat deze veel te zoet is. Als je een hele ananas gebruikt snijd je eerst de schil weg en snijd je het vruchtvlees vervolgens in blokjes.

Snijd beide mango's met een scherp mes rondom de pit doormidden en draai beide helften van elkaar. Normaal gebruik ik deze manier om mango's te snijden maar deze keer lepelde ik het vruchtvlees er gewoon uit. Doe het vruchtvlees van de mango's in je blender.

Pel de bananen en snijd in plakjes, doe ook deze in je blender. Giet er vervolgens het koude kokoswater bij en maak een smoothie met de smoothiestand van je blender. Heb je geen smoothiestand dan begin je op lage snelheid, zet je deze steeds een tandje hoger en vervolgens weer wat lager.

Giet de smoothies vervolgens in de glazen en steek er een dik rietje in. Drink ze meteen op want vers gemaakt zijn ze het allerlekkerst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater
Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens