Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater

Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater

Als je op zoek bent naar een lekkere zomerse smoothie moet je deze eens proberen. Deze smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater is namelijk superlekker en verfrissend. Een heerlijk drankje voor tussendoor of als dessert op een zomerse dag.

Meestal gebruik ik melk of yoghurt bij mijn smoothies maar deze met kokoswater is het proberen waard. Door het kokoswater wordt de smoothie namelijk lekker zoet maar blijft deze toch fris van smaak. Het makkelijke en lekkere recept voor deze smoothie vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 400 gr. verse ananas in stukjes
  • 2 mango's
  • 2 bananen
  • 600 ml. kokoswater

Bereidingswijze

Zorg dat het kokoswater goed koel is door deze een dag vantevoren al in de koelkast te bewaren. Ben je dit vergeten leg het kokoswater dan twee uurtjes in de vriezer.

Doe de stukjes ananas in je blender. Zelf gebruikte ik voorgesneden stukjes verse ananas, ik zou geen ananas uit blik gebruiken omdat deze veel te zoet is. Als je een hele ananas gebruikt snijd je eerst de schil weg en snijd je het vruchtvlees vervolgens in blokjes.

Snijd beide mango's met een scherp mes rondom de pit doormidden en draai beide helften van elkaar. Normaal gebruik ik deze manier om mango's te snijden maar deze keer lepelde ik het vruchtvlees er gewoon uit. Doe het vruchtvlees van de mango's in je blender.

Pel de bananen en snijd in plakjes, doe ook deze in je blender. Giet er vervolgens het koude kokoswater bij en maak een smoothie met de smoothiestand van je blender. Heb je geen smoothiestand dan begin je op lage snelheid, zet je deze steeds een tandje hoger en vervolgens weer wat lager.

Giet de smoothies vervolgens in de glazen en steek er een dik rietje in. Drink ze meteen op want vers gemaakt zijn ze het allerlekkerst.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater

Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik en Jens