Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater
Recept
Ingrediënten
4 smoothies
- 400 gr. verse ananas in stukjes
- 2 mango's
- 2 bananen
- 600 ml. kokoswater
Bereidingswijze
Zorg dat het kokoswater goed koel is door deze een dag vantevoren al in de koelkast te bewaren. Ben je dit vergeten leg het kokoswater dan twee uurtjes in de vriezer.
Doe de stukjes ananas in je blender. Zelf gebruikte ik voorgesneden stukjes verse ananas, ik zou geen ananas uit blik gebruiken omdat deze veel te zoet is. Als je een hele ananas gebruikt snijd je eerst de schil weg en snijd je het vruchtvlees vervolgens in blokjes.
Snijd beide mango's met een scherp mes rondom de pit doormidden en draai beide helften van elkaar. Normaal gebruik ik deze manier om mango's te snijden maar deze keer lepelde ik het vruchtvlees er gewoon uit. Doe het vruchtvlees van de mango's in je blender.
Pel de bananen en snijd in plakjes, doe ook deze in je blender. Giet er vervolgens het koude kokoswater bij en maak een smoothie met de smoothiestand van je blender. Heb je geen smoothiestand dan begin je op lage snelheid, zet je deze steeds een tandje hoger en vervolgens weer wat lager.
Giet de smoothies vervolgens in de glazen en steek er een dik rietje in. Drink ze meteen op want vers gemaakt zijn ze het allerlekkerst.