Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater

Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater

Als je op zoek bent naar een lekkere zomerse smoothie moet je deze eens proberen. Deze smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater is namelijk superlekker en verfrissend. Een heerlijk drankje voor tussendoor of als dessert op een zomerse dag.

Meestal gebruik ik melk of yoghurt bij mijn smoothies maar deze met kokoswater is het proberen waard. Door het kokoswater wordt de smoothie namelijk lekker zoet maar blijft deze toch fris van smaak. Het makkelijke en lekkere recept voor deze smoothie vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 smoothies

  • 400 gr. verse ananas in stukjes
  • 2 mango's
  • 2 bananen
  • 600 ml. kokoswater

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zorg dat het kokoswater goed koel is door deze een dag vantevoren al in de koelkast te bewaren. Ben je dit vergeten leg het kokoswater dan twee uurtjes in de vriezer.

Doe de stukjes ananas in je blender. Zelf gebruikte ik voorgesneden stukjes verse ananas, ik zou geen ananas uit blik gebruiken omdat deze veel te zoet is. Als je een hele ananas gebruikt snijd je eerst de schil weg en snijd je het vruchtvlees vervolgens in blokjes.

Snijd beide mango's met een scherp mes rondom de pit doormidden en draai beide helften van elkaar. Normaal gebruik ik deze manier om mango's te snijden maar deze keer lepelde ik het vruchtvlees er gewoon uit. Doe het vruchtvlees van de mango's in je blender.

Pel de bananen en snijd in plakjes, doe ook deze in je blender. Giet er vervolgens het koude kokoswater bij en maak een smoothie met de smoothiestand van je blender. Heb je geen smoothiestand dan begin je op lage snelheid, zet je deze steeds een tandje hoger en vervolgens weer wat lager.

Giet de smoothies vervolgens in de glazen en steek er een dik rietje in. Drink ze meteen op want vers gemaakt zijn ze het allerlekkerst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater'
Afbeelding bij 'Smoothie met ananas, mango, banaan en kokoswater'