Smoothie met banaan, nectarine en lijnzaad

Smoothie met banaan, nectarine en lijnzaad

Smoothies zijn een lekkere en makkelijke manier om wat extra fruit binnen te krijgen. Natuurlijk is een vers stuk fruit altijd gezonder maar een smoothie zo nu en dan is wel heel lekker. Bijvoorbeeld deze smoothie met banaan, nectarine en lijnzaad.

Door de banaan en nectarine is deze smoothie heerlijk zoet en heeft deze een echt zomers smaakje. Ik maakte de smoothies met volle yoghurt en volle melk en ze zijn echt zo klaar. Wil je deze lekkere bananen en nectarine smoothie zelf eens maken dan vind je hier het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 smoothies

  • 4 rijpe bananen
  • 4 nectarines
  • 250 ml. volle yoghurt
  • 400 ml volle melk
  • 4 tl. lijnzaad

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Deze makkelijke smoothies maak je het snelst met een blender. Heb je deze niet dan pureer je eerst het fruit met een staafmixer. Hierna voeg je het lijnzaad, de yoghurt en de melk toe en pureer je het nogmaals kort.

Pel de bananen en snijd in plakjes, doe de plakjes in een blender. Wat rijpere bananen geven een nog zoetere smaak, een ideale smoothie dus om van overrijpe bananen af te komen. Snijd de nectarines rondom de pit doormidden en draai beide helften los. Snijd er kwarten van en verwijder de pit. Verwijder de schil en snijd de nectarines in stukjes, doe in de blender.

Voeg nu de volle yoghurt en de melk toe en schep er vier theelepels lijnzaad bij. Pureer met je blender, als je blender een smoothiestand heeft gebruik je deze. Anders begin je op lage snelheid, gaat steeds wat hoger en eindig je weer met een lage snelheid. Serveer de smoothies direct of laat ze nog een kwartiertje afkoelen in de koelkast.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Smoothie met banaan, nectarine en lijnzaad'
Afbeelding bij 'Smoothie met banaan, nectarine en lijnzaad'
Afbeelding bij 'Smoothie met banaan, nectarine en lijnzaad'