Smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht

Smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht

Ik ben geen echte fruitliefhebber maar een lekkere smoothie gaat er bij altijd wel in. Ik vind de meeste smoothies namelijk heerlijk en krijg ook nog eens fruit binnen, twee vliegen in één  klap dus. Als je een smoothie als vervanger van fruit neemt moet je ze trouwens wel vers maken en meteen drinken, de vitamines gaan namelijk snel verloren.

Ook zijn er verschillende theorieën of een smoothie nu wel of geen gezonde vervanging van vers fruit is. De een zegt dat het prima kan terwijl de ander weer zegt dat er belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Ik zie het maar zo dat ik met een smoothie meer fruit binnen krijg dan dat ik helemaal geen fruit eet. Een onweerlegbare theorie lijkt me!

Genoeg gepraat over smoothies, tijd om er eentje te maken en lekker op te drinken. Deze smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht heb ik voor het eerst gemaakt en hij was echt superlekker. Heerlijk zoet maar niet te zoet en dus een ideale smoothie voor zo’n zonnige dag als vandaag.

Recept

Ingrediënten

4 smoothies

  • 1 mango
  • 2 perziken
  • 2 passievruchten
  • 2 bananen
  • 500 ml. melk
  • 3 tl. lijnzaad

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Schil en snijd de mango in kleine stukjes, doe dit boven een bord zodat je het sap opvangt dat uit de mango komt. Dit sap giet je daarna in de blender bij de andere ingrediënten van deze smoothie. Als je ook altijd loopt te klungelen bij het snijden van een mango vind je hier een kort filmpje hoe je een mango makkelijk kan snijden.

Schil de perziken en snijd ook deze in kleine stukjes, ik snijd een perzik altijd in vieren langs de pit en haal het vruchtvlees dan met een eetlepel van de schil. Pel de bananen en snijd deze in plakjes. Halveer tenslotte de passievrucht en lepel de vrucht leeg, de kleine vruchtjes die uit de passievrucht komen doe je in de blender.

Voeg alle stukjes fruit samen met 3 theelepels lijnzaad en de melk in een blender en laat deze draaien tot je een mooie vloeibare smoothie hebt. Eventueel kan je een paar ijsblokjes mee blenden als je een koele smoothie wilt, maal dan eerst het ijs fijn en doe pas daarna de andere ingrediënten in je blender.

Serveer de smoothie meteen en geniet met volle teugen. Proost!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht'
Afbeelding bij 'Smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht'
Afbeelding bij 'Smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht'