Smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht

Smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht

Ik ben geen echte fruitliefhebber maar een lekkere smoothie gaat er bij altijd wel in. Ik vind de meeste smoothies namelijk heerlijk en krijg ook nog eens fruit binnen, twee vliegen in één  klap dus. Als je een smoothie als vervanger van fruit neemt moet je ze trouwens wel vers maken en meteen drinken, de vitamines gaan namelijk snel verloren.

Ook zijn er verschillende theorieën of een smoothie nu wel of geen gezonde vervanging van vers fruit is. De een zegt dat het prima kan terwijl de ander weer zegt dat er belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Ik zie het maar zo dat ik met een smoothie meer fruit binnen krijg dan dat ik helemaal geen fruit eet. Een onweerlegbare theorie lijkt me!

Genoeg gepraat over smoothies, tijd om er eentje te maken en lekker op te drinken. Deze smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht heb ik voor het eerst gemaakt en hij was echt superlekker. Heerlijk zoet maar niet te zoet en dus een ideale smoothie voor zo’n zonnige dag als vandaag.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 1 mango
  • 2 perziken
  • 2 passievruchten
  • 2 bananen
  • 500 ml. melk
  • 3 tl. lijnzaad

Bereidingswijze

Schil en snijd de mango in kleine stukjes, doe dit boven een bord zodat je het sap opvangt dat uit de mango komt. Dit sap giet je daarna in de blender bij de andere ingrediënten van deze smoothie. Als je ook altijd loopt te klungelen bij het snijden van een mango vind je hier een kort filmpje hoe je een mango makkelijk kan snijden.

Schil de perziken en snijd ook deze in kleine stukjes, ik snijd een perzik altijd in vieren langs de pit en haal het vruchtvlees dan met een eetlepel van de schil. Pel de bananen en snijd deze in plakjes. Halveer tenslotte de passievrucht en lepel de vrucht leeg, de kleine vruchtjes die uit de passievrucht komen doe je in de blender.

Voeg alle stukjes fruit samen met 3 theelepels lijnzaad en de melk in een blender en laat deze draaien tot je een mooie vloeibare smoothie hebt. Eventueel kan je een paar ijsblokjes mee blenden als je een koele smoothie wilt, maal dan eerst het ijs fijn en doe pas daarna de andere ingrediënten in je blender.

Serveer de smoothie meteen en geniet met volle teugen. Proost!

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht

Smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht

Smoothie met mango, banaan, perzik en passievrucht

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens