Smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater

Smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater

Smoothies kan je de hele dag door drinken. Als ontbijt, lekker tussendoor of bijvoorbeeld na het eten. Deze heerlijke tropische smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater is zo’n smoothie die je prima als desset kan nemen.

De smaken van de vruchten zijn allemaal lekker zoet, net als het kokoswater. Toch heeft deze smoothie een niet al te zoete smaak en drinkt deze heerlijk weg. Wil je deze tropische smoothie zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

2 smoothies

  • 2 mango's
  • 1 banaan
  • 3 passievruchten
  • 400 ml. kokoswater

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet twee glazen in de koelkast en laat deze lekker koud worden.

Halveer de mango's door deze rondom de pit in tweeën te snijden, draai de helften daarna van elkaar af. Snijd de mango's in blokjes in tot net voor de schil en klap daarna binnenstebuiten, je kan de blokjes vruchtvlees nu makkelijk lossnijden. Doe de mango in de kan van je blender.

Halveer de passievruchten en lepel de inhoud eruit, doe ook deze in je blender. Snijd tenslotte de banaan in plakjes en doe in de kan van je blender. Giet er nu het kokoswater bij en pureer tot een lekker romige smoothie.

Zelf gebruikte ik voor deze smoothie weer de Optimum NutriForce Extractor die ik van Froothie heb gekregen. Heb je een andere blender dan gebruik je de smoothiestand of begin je met een lage snelheid en ga je steeds wat hoger. Aan het einde weer wat lager en je tropische smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater is klaar.

Giet de smoothies in de twee koude glazen en serveer direct, eventueel met een rietje. Hier vind je meer informatie over het snijden van een mango. Heb je geen blender dan kan je deze smoothie ook maken met een staafmixer.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater'
Afbeelding bij 'Smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater'