Smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater

Smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater

Smoothies kan je de hele dag door drinken. Als ontbijt, lekker tussendoor of bijvoorbeeld na het eten. Deze heerlijke tropische smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater is zo’n smoothie die je prima als desset kan nemen.

De smaken van de vruchten zijn allemaal lekker zoet, net als het kokoswater. Toch heeft deze smoothie een niet al te zoete smaak en drinkt deze heerlijk weg. Wil je deze tropische smoothie zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 smoothies)

  • 2 mango's
  • 1 banaan
  • 3 passievruchten
  • 400 ml. kokoswater

Bereidingswijze

Zet twee glazen in de koelkast en laat deze lekker koud worden.

Halveer de mango's door deze rondom de pit in tweeën te snijden, draai de helften daarna van elkaar af. Snijd de mango's in blokjes in tot net voor de schil en klap daarna binnenstebuiten, je kan de blokjes vruchtvlees nu makkelijk lossnijden. Doe de mango in de kan van je blender.

Halveer de passievruchten en lepel de inhoud eruit, doe ook deze in je blender. Snijd tenslotte de banaan in plakjes en doe in de kan van je blender. Giet er nu het kokoswater bij en pureer tot een lekker romige smoothie.

Zelf gebruikte ik voor deze smoothie weer de Optimum NutriForce Extractor die ik van Froothie heb gekregen. Heb je een andere blender dan gebruik je de smoothiestand of begin je met een lage snelheid en ga je steeds wat hoger. Aan het einde weer wat lager en je tropische smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater is klaar.

Giet de smoothies in de twee koude glazen en serveer direct, eventueel met een rietje. Hier vind je meer informatie over het snijden van een mango. Heb je geen blender dan kan je deze smoothie ook maken met een staafmixer.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater

Smoothie met mango, passievrucht, banaan en kokoswater

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens