Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei

Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei
Smoothies & shakes
5 minuten
4 smoothies

Van een Ogenmeloen had ik tot afgelopen week dus echt nog nooit gehoord. Het blijkt een heerlijk zoete meloen te zijn met een echt aromatische geur en smaak, oorspronkelijk afkomstig uit Israël maar tegenwoordig ook in kassen in Nederland gekweekt.

Als de meloen goed rijp is zal je zien dat hij heel sappig is, ideaal dus voor een lekkere smoothie waar naast Ogenmeloen ook aalbessen en aardbeien in verwerkt worden. Aangelengd met een beetje melk is dit een heerlijke smoothie met een wat andere smaak dan je misschien gewend bent. Zeker het proberen eens waard en natuurlijk ook met andere meloenen te maken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 1 Ogenmeloen (of andere meloen)
  • 200 gr. aalbessen
  • 250 gr. aardbeien
  • 350 ml. (volle) melk

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zorg dat de meloen goed koud is door deze ruim van tevoren in de koelkast te leggen. Als je dat niet hebt gedaan kan je ook wat ijsblokjes crunchen en door je smoothie mixen.

Halveer de meloen en verwijder de meloenpitten met een lepel. Schep daarna met een lepel het vruchtvlees uit de meloen en doe deze in je blender. Als je de meloen leeg hebt geschept kan je beide helften nog even uitknijpen boven je blender om het resterende sap te gebruiken.

Rits de aalbessen van de takjes en doe de aalbessen bij de meloen in je blender. Snijd tenslotte de kroontjes van de aardbeien en doe ook de aardbeien in je blender. Giet er de melk bij en pureer alles tot je een mooie vloeibare smoothie krijgt.

Tip: vind je de smaak té zoet dan kan je eventueel nog een banaan in stukjes snijden en deze nog eventjes mee laten mixen in de blender.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei
Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei
Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei
Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens