Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei

Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei

Van een Ogenmeloen had ik tot afgelopen week dus echt nog nooit gehoord. Het blijkt een heerlijk zoete meloen te zijn met een echt aromatische geur en smaak, oorspronkelijk afkomstig uit Israël maar tegenwoordig ook in kassen in Nederland gekweekt.

Als de meloen goed rijp is zal je zien dat hij heel sappig is, ideaal dus voor een lekkere smoothie waar naast Ogenmeloen ook aalbessen en aardbeien in verwerkt worden. Aangelengd met een beetje melk is dit een heerlijke smoothie met een wat andere smaak dan je misschien gewend bent. Zeker het proberen eens waard en natuurlijk ook met andere meloenen te maken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 1 Ogenmeloen (of andere meloen)
  • 200 gr. aalbessen
  • 250 gr. aardbeien
  • 350 ml. (volle) melk

Bereidingswijze

Zorg dat de meloen goed koud is door deze ruim van tevoren in de koelkast te leggen. Als je dat niet hebt gedaan kan je ook wat ijsblokjes crunchen en door je smoothie mixen.

Halveer de meloen en verwijder de meloenpitten met een lepel. Schep daarna met een lepel het vruchtvlees uit de meloen en doe deze in je blender. Als je de meloen leeg hebt geschept kan je beide helften nog even uitknijpen boven je blender om het resterende sap te gebruiken.

Rits de aalbessen van de takjes en doe de aalbessen bij de meloen in je blender. Snijd tenslotte de kroontjes van de aardbeien en doe ook de aardbeien in je blender. Giet er de melk bij en pureer alles tot je een mooie vloeibare smoothie krijgt.

Tip: vind je de smaak té zoet dan kan je eventueel nog een banaan in stukjes snijden en deze nog eventjes mee laten mixen in de blender.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei

Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei

Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei

Smoothie met Ogenmeloen, aalbessen en aardbei

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens