Smoothie met peer, mandarijn en banaan

Smoothie met peer, mandarijn en banaan
Smoothies & shakes
15 minuten
per smoothie

Bij ons op tafel staat altijd een goed gevulde fruitschaal, maar soms ligt er zo’n voorraad dat niet alles op tijd op gaat. Met een deel van het overtollige fruit maakte ik een heerlijke smoothie met peer, mandarijn en banaan. Een ideale manier om van je teveel aan fruit af te raken.

Deze smoothie met peer, mandarijn en banaan was echt superlekker en daarom deel ik graag het recept met je. Het is even wat werk om de mandarijnen te pellen maar verder heb je deze heerlijke smoothie echt zo gemaakt. De peer doe je met schil en al in de blender, bij de mandarijn peuter je alleen de eventueel aanwezige pitjes eruit. Met een goede blender is je smoothie daarna in een mum van tijd klaar. Het snelle smoothierecept voor mijn smoothie met peer, mandarijn en banaan vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per smoothie)

  • 4 mandarijnen
  • 2 peren
  • 1/2 banaan
  • (kokos)water, optioneel

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Ik maakte mijn smoothie met peer, mandarijn en banaan met alleen het fruit. Zijn de mandarijnen iets minder sappig of wil je de smoothie wat dunner voeg dan een scheutje water toe. Wil je hem wat zoeter dan kan je er ook voor kiezen wat kokoswater te gebruiken, al vond ik mijn smoothie zelf zoet genoeg zo.

Pel alle mandarijnen en controleer of er pitjes inzitten, zoja dan pulk je deze er even uit. Snijd de boven- en onderkant van de peren en snijd vervolgens in vier parten, snijd het klokhuis weg en snijd de partjes peer met schil en al in kleinere stukken. Pel de banaan en snijd deze in plakjes. Doe al het fruit in de kan van je blender en pureer tot een smoothie met de smoothiestand van je blender. Zit deze er niet op dan begin je op de laagste stand en gaat steeds een stapje hoger, aan het einde verlaag je de snelheid weer iets en je smoothie met peer, mandarijn en banaan is klaar.

Mocht het hakmes van je blender het fruit niet meteen pakken dan duw je het even aan met een spatel. Let op, doe dit nooit met je handen en nooit als de blender draait! Vind je de smoothie nog te dik dan voeg je naar wens wat water of kokoswater toe en pureert alles nog een paar seconden. Giet je smoothie in grote glazen of speciale smoothiebekers.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Smoothie met peer, mandarijn en banaan
Smoothie met peer, mandarijn en banaan


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens