Smoothie met peer, mandarijn en banaan

Smoothie met peer, mandarijn en banaan

Bij ons op tafel staat altijd een goed gevulde fruitschaal, maar soms ligt er zo’n voorraad dat niet alles op tijd op gaat. Met een deel van het overtollige fruit maakte ik een heerlijke smoothie met peer, mandarijn en banaan. Een ideale manier om van je teveel aan fruit af te raken.

Deze smoothie met peer, mandarijn en banaan was echt superlekker en daarom deel ik graag het recept met je. Het is even wat werk om de mandarijnen te pellen maar verder heb je deze heerlijke smoothie echt zo gemaakt. De peer doe je met schil en al in de blender, bij de mandarijn peuter je alleen de eventueel aanwezige pitjes eruit. Met een goede blender is je smoothie daarna in een mum van tijd klaar. Het snelle smoothierecept voor mijn smoothie met peer, mandarijn en banaan vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (per smoothie)

  • 4 mandarijnen
  • 2 peren
  • 1/2 banaan
  • (kokos)water, optioneel

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Ik maakte mijn smoothie met peer, mandarijn en banaan met alleen het fruit. Zijn de mandarijnen iets minder sappig of wil je de smoothie wat dunner voeg dan een scheutje water toe. Wil je hem wat zoeter dan kan je er ook voor kiezen wat kokoswater te gebruiken, al vond ik mijn smoothie zelf zoet genoeg zo.

Pel alle mandarijnen en controleer of er pitjes inzitten, zoja dan pulk je deze er even uit. Snijd de boven- en onderkant van de peren en snijd vervolgens in vier parten, snijd het klokhuis weg en snijd de partjes peer met schil en al in kleinere stukken. Pel de banaan en snijd deze in plakjes. Doe al het fruit in de kan van je blender en pureer tot een smoothie met de smoothiestand van je blender. Zit deze er niet op dan begin je op de laagste stand en gaat steeds een stapje hoger, aan het einde verlaag je de snelheid weer iets en je smoothie met peer, mandarijn en banaan is klaar.

Mocht het hakmes van je blender het fruit niet meteen pakken dan duw je het even aan met een spatel. Let op, doe dit nooit met je handen en nooit als de blender draait! Vind je de smoothie nog te dik dan voeg je naar wens wat water of kokoswater toe en pureert alles nog een paar seconden. Giet je smoothie in grote glazen of speciale smoothiebekers.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Smoothie met peer, mandarijn en banaan

Smoothie met peer, mandarijn en banaan

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens