Smoothie met peer, mandarijn en banaan

Smoothie met peer, mandarijn en banaan

Bij ons op tafel staat altijd een goed gevulde fruitschaal, maar soms ligt er zo’n voorraad dat niet alles op tijd op gaat. Met een deel van het overtollige fruit maakte ik een heerlijke smoothie met peer, mandarijn en banaan. Een ideale manier om van je teveel aan fruit af te raken.

Deze smoothie met peer, mandarijn en banaan was echt superlekker en daarom deel ik graag het recept met je. Het is even wat werk om de mandarijnen te pellen maar verder heb je deze heerlijke smoothie echt zo gemaakt. De peer doe je met schil en al in de blender, bij de mandarijn peuter je alleen de eventueel aanwezige pitjes eruit. Met een goede blender is je smoothie daarna in een mum van tijd klaar. Het snelle smoothierecept voor mijn smoothie met peer, mandarijn en banaan vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

per smoothie

  • 4 mandarijnen
  • 2 peren
  • 1/2 banaan
  • (kokos)water, optioneel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Ik maakte mijn smoothie met peer, mandarijn en banaan met alleen het fruit. Zijn de mandarijnen iets minder sappig of wil je de smoothie wat dunner voeg dan een scheutje water toe. Wil je hem wat zoeter dan kan je er ook voor kiezen wat kokoswater te gebruiken, al vond ik mijn smoothie zelf zoet genoeg zo.

Pel alle mandarijnen en controleer of er pitjes inzitten, zoja dan pulk je deze er even uit. Snijd de boven- en onderkant van de peren en snijd vervolgens in vier parten, snijd het klokhuis weg en snijd de partjes peer met schil en al in kleinere stukken. Pel de banaan en snijd deze in plakjes. Doe al het fruit in de kan van je blender en pureer tot een smoothie met de smoothiestand van je blender. Zit deze er niet op dan begin je op de laagste stand en gaat steeds een stapje hoger, aan het einde verlaag je de snelheid weer iets en je smoothie met peer, mandarijn en banaan is klaar.

Mocht het hakmes van je blender het fruit niet meteen pakken dan duw je het even aan met een spatel. Let op, doe dit nooit met je handen en nooit als de blender draait! Vind je de smoothie nog te dik dan voeg je naar wens wat water of kokoswater toe en pureert alles nog een paar seconden. Giet je smoothie in grote glazen of speciale smoothiebekers.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Smoothie met peer, mandarijn en banaan'
Afbeelding bij 'Smoothie met peer, mandarijn en banaan'